Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, Erciyas Holding’ten 12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Kahve atıklarından biyoplastik hammadde üreten yerli girişim Wastespresso, ilk turda Erciyas Holding‘ten 12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Yatırım miktarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmasa da, girişimin en az yüzde 10’luk bir hisse verdiğini düşünürsek, minimum 1.25 milyon TL aldı diyebiliriz. Bu da Türkiye şartlarında ilk tur (çekirdek) için çok güzel bir rakam.

Cavid Bayramlı, Kerem Acar, Vedat Levi ve Ergi Şener tarafından kurulan Wastespresso, restoranlar, oteller, cafeler vb. işletmeler için özel olarak geliştirilen kahve atıklarını toplama ve kompostlama yöntemi ile doğada altmış günde çözünebilen, tek kullanımlık plastikler ve materyaller üreterek müşterilerinin atık yönetimini yapıyor; onların çevresel değer oluşturmalarını sağlayan bir biyoteknoloji girişimdir.

Wastespresso’nun ürettiği ürünler

  • Straw-inno: Straw-inno kahve atıkları altyapısı ile bütünleşmiş doğada %100 çözünebilen tek kullanımlık biyo pipetler sunarak, müşterilerinize büyük bir değer önerisi sunuyor.
  • Oil-inno: Döngüsel ekonomin bir parçası olan Oil-inno, yeşil teknoloji yöntemleri ile vegan ve organik kozmetik markaları için geliştirilmiş zengin içerikli ve atık kahve bazlı doğal yağdır.

Bu girişimi neden kurdunuz?

Cavid Bayramlı hangi sorundan yola çıkarak kurduklarıyla ilgili “Aslında bu girişimi barista olarak çalıştığım kafede yaşadığımız bir problem sonucunda kurmaya karar verdik. Küçüklüğümden beri birçok 3. Nesil kahve dükkânlarında barista olarak çalışarak, hem kendi cep harçlığımı kazanıyordum hem de büyük bir hevesim olan baristalık alanında tecrübeler ediniyordum fakat son çalıştığım kahve dükkânındaki deneyimim diğer tüm baristalık tecrübelerimden çok daha farklı bir hal almıştı. Her akşam dükkânı kapattıktan sonra o gün kahve makinamızdan çıkan tüm espresso atıklarını çöpe atmaya gidiyordum ve bu iş bana belli bir süre sonra külfet olarak gelmeye başlamıştı. Bu esnada yaz döneminde yabancı müşterilerimizin talebi de sürekli ‘’kafenizde kağıt/bambu pipet var mı?’’ yönünde olunca her gün düzenli olarak oluşan espresso atıkları aklıma geldi! Bu espresso atıkları atık olmaktan kurtarılıp, tek kullanımlık pipetler veya materyaller haline getirilebilir miydi? Aklımda oluşan bu fikri harekete geçirmek adına daha önceden tanışıklığım ve know-how sahibi olan kıymetli ekip arkadaşlarımla bahsedip, çalıştığım kafeden istifa ettim ve bu şekilde ekibimiz ile birlikte bol öğretili yolculuğumuzun ilk adımını atmış olduk.” dedi.

Yatırımdan sonraki hedef

Cavid Bayramlı yeni yatırımıyla ilgili: “Aldığımız yeni yatırım ile birlikte AR-GE çalışmalarımızı güçlendirerek biyo granül hammade üretimi ve satışlarına başlayıp, tek veya çok kullanımlık biyo bardak, çatal, kaşık vb. ürünler üretmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Girişimi yakından takip ediyoruz ve yukarıdaki açıklamalar genel bir bülten değil, bizim kendi iletişim sonucumuzda oluşturduğumuz içeriklerdir. Biz egirişim olarak her zaman kaynağından içerik üretmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler