Yerli girişim Thread in Motion, 100 milyon TL’yi bulan değerlemesiyle Sabancı Ventures’tan yeni bir yatırım aldı

Sizlere geçtiğimiz yıl içerisinde birçok kez paylaştığımız ve zaman zaman da önemli haberlerine yer verdiğimiz yerli girişim Thread in Motion, Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yeni bir yatırım aldı. Aldığımız duyumlara göre değerlemesi 100 milyon TL’ye ulaştı.

Thread in Motion’u hatırlatmak gerekirse; Üretim, lojistik ve depo yönetimi gibi alanlarda hem Türkiye’de, hem dünyada önemli şirketlerin tedarikçisi olarak akıllı çözümler geliştiren giyilebilir teknoloji girişimidir.

Ayrıca girişim, HUB Girişim Sermayesi ve Vinci Girişim Sermayesi portföyünde yer alıyor.

KAP Açıklaması:

“Şirketimiz iştiraki Tim Akıllı Kıyafetleri ve Bilişim Teknolojisi A.Ş. 23.09.2020 tarihinde Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (Sabancı Ventures)’ndan yeni yatırım almıştır. Bu yeni yatırımla birlikte sermayesi 69.661 TL’den 82.074 TL’ye çıkan Tim Akıllı Kıyafetleri ve Bilişim Teknolojisi A.Ş.’deki Şirketimizin sahip olduğu pay oranı %10,01 (önceki %11,79), olarak değişmiştir.

Tim Akıllı Kıyafetleri ve Bilişim Teknolojisi A.Ş.’nin 23.09.2020 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda işbu sermaye artışı onaylanmış olup, genel kurul kararlarının tescili ile süreç tamamlanacaktır.

Pay sahipleri ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

En son yatırımını Temmuz 2019’da 50 milyon TL’yi aşan bir değerlemeyle almıştı. O günden bugüne değerlemesini yaklaşık 2 kat artırmış oldu. Girişim, hatırlarsanız 3 ay önce, özellikle üretim alanların sosyal mesafeyi ayarlayan akıllı bileklik SKADI’yi duyurmuştu.

Son yatırım turuyla ilgili girişimin kurucu ortağı Kadir Demircioğlu ile iletişim içerisindeyiz. İlerleyen saatlerde daha detaylı bilgi vereceğiz.

Güncel İçerikler