Startup Wise Guys, 9 Ekim’e kadar sürdürülebilirlik ve etki konularında çalışan girişimlerin başvurularını bekliyor

2012 yılından itibaren 185’den fazla girişime yatırım yapan, Estonya merkezli erken aşama yatırım fonu Startup Wise Guys, sürdürülebilirlik ve etki konularında çalışan girişimler için yeni yatırım programının başvurularının açıldığını duyurdu.

Yatırım yaptığı girişimleri ilk çekirdek yatırımları ve sonrasında gerçekleşen 3 aylık yoğun programlar ile destekleyen Startup Wise Guys, program sonrası girişimlere 250 bin Euro’ya kadar tekrar devam yatırımı yapıyor. Şu ana kadar 4 başarılı exite de sahip olan Startup Wise Guys’ın portföyünde yer alan girişimciler 51 farklı ülkeden geliyor. Wise Guys yatırım programlarına katılan girişimler 3 aylık programların sonunda şirket değerlerini ortalama 4 katına çıkarıp, yüzde 77 oranında program sonrasındaki 1.5 yılda gelirlerini artırarak büyümeye devam ediyor.

Programın hedef yatırım alanları

Fikir aşamasından itibaren hali hazırda geliri olan girişimleri de hedefleyen program, kabul edilen girişimlerin seviyelerine uygun destek paketleri sunuyor. Wise Guys, sürdürülebilirlik ve etki yatırım programında; sağlık, eğitim, enerji, gıda, akıllı şehirler, tedarik zinciri gibi konular başta olmak üzere, insanların mevcut problemlerine çözümler sunan ve insan hayatını daha da anlamlı hale getiren girişimler hedefleniyor.

Program içerisinde seçilen girişimlere destek olmak üzere 250’den fazla uluslararası mentor ve uzman yer alıyor. Kasım ayında başlayacak olan yatırım programının başvuruları 9 Ekim 2020‘ye kadar devam ediyor, başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler