Endeavor Catalyst, 134 milyon dolarlık üçüncü ve en büyük fonunu duyurdu

Global ölçekte büyük girişimler çıkması için kurulan Endeavor’un girişimlere yatırım yapmak için kurduğu Endeavor Catalyst134 milyon dolarlık üçüncü fonunu kapattığını duyurdu.

Girişim sermayesi fon oluşturma sürecinde derin deneyime sahip girişimcilere rehberlik eden ve koçluk yapan Endeavour Catalyst, Endeavour girişimcileriyle öz sermaye fon oluşturma turlarına ortak olmak için Endeavour’un küresel olarak dağıtılan, güvene dayalı bir ağ üzerine inşa edildi.

Endeavor‘dan yapılan açıklama ile “Küresel olarak gelişmekte olan ve yetersiz hizmet alan pazarlarda Endeavor Entrepreneurs‘e yatırım yapmaya devam edeceğimiz 134 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu olan Endeavor Catalyst Fund III‘ün kapanışını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Bu 134 milyon dolarlık Fund III, başlangıçta belirlenen 120 milyon dolarlık hedef hedeflerini aşarak bugüne kadarki en büyük fonlarını temsil ediyor. Ayrıca Endeavor Catalyst’in yönetim altındaki toplam varlıklarını 250 milyon dolara kadar çıkarttı. Endeavor Catalyst Fund’un ilki 2014 yılında, ikincisi Fund II ise 2017’de kapanmıştı. Ve şimdi son olarak Fund III’ü de  bu yıl yani 2020’de duyurmuş oldular.

2012’de yılında kurulan Endeavor Catalyst, bugüne kadar 30 farklı pazarda 150’den fazla Endeavor liderliğindeki şirkete yatırım yaptı. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan aralarında Careem, Yemeksepeti.com, Property Finder, Checkout.com, Softomotive, Moneyfarm ve Flutterwave’in kurucuları da dahil olmak üzere birçok önemli girişimci Endeavour Girişimcisi oldu.

Güncel İçerikler