121 milyon dolar yatırım alan Insider, Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn’u oldu

Yakın zamanda yatırım alacağını duyum olarak duyurduğumuz yerli girişim Insider, Türkiye'nin yeni unicorn girişimi oldu.

6 kurucu ortak tarafından hayata geçirilen yerli yazılım teknoloji girişimi Insider, QIA liderliğindeki Seri D turda; Sequoia, 212, Esas VenturesRiverwood Capital, Wamda Capital ve Endeavor Catalyst‘ten 121 milyon dolar yatırım alarak, 1 milyar dolar değerlemeyi aştı ve Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn şirketi oldu.

Insider kurulduğundan bu yana yenilikçi karar ve uygulamalarıyla sıkça gündeme gelen bir girişim. Temmuz 2020’de globalden aldıkları 32 milyon dolarlık yatırımla da başarılarını tescillemişlerdi. Bugün Türkiye ve globalde yaklaşık 500’den fazla çalışanı bulunuyor.

Yakın zamanda hisse sahibi çalışanlarına nakit çıkışı hakkı da sunan Insider, bugüne kadar Türkiye’den çıkıp dünyaya teknoloji ihraç eden, 4 sene üst üste Türkiye’nin en başarılı start-up’ı seçilmiş, 25 farklı ülkede din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin birbirine bağlı bir komünite oluşturmuş bir teknoloji girişimi.

8-9 yıl önce kurulan girişim; Singapore Airlines, Virgin, Uniqlo, Nestle, Nissan, Samsung, Lenovo, Puma, Media Markt, IKEA, Allianz, Santander, Dominos, Avon ve CNN gibi markaların bulunduğu 25 ülkedeki 1100’dan fazla partneri bulunuyor.

Bu haberin bir özelliği daha var. Hande Çilingir, dünyada ilk kez kadın kurucusu ve CEO’su olan, unicorn bir B2B SaaS şirketinin başında yer aldı.

Türkiye’nin diğer unicorn girişimleri: Peak, Getir, Hepsiburada, Trendyol, Dream Games.

Güncel İçerikler