Techstars London’a kabul edilen yerli girişim Price&Me, yeni adı PandMe ile yoluna devam edecek

Türkiye’de ‘Kişisel Alışveriş Asistanı‘ hizmeti ile kullanıcılarına ihtiyaç duyduğu en uygun ürünleri yine en uygun fiyat ile sunan Price&Me, dünyanın en ünlü girişim hızlandırma programlarından Techstars’a kabul edildi. Temmuz 2019’da 1 milyon TL yatırım almıştı.

Girişimin yeni ismi artık “PandMe”

Yerli girişim, daha önce QNB Finansbank’ın QNBeyond Programı ve Visa İnovasyon Programına seçilmişti. Şimdilerde ise İngiltere ve Amerika’da PandMe adı ile beta sürümünü başlattı ve Techstars tarafından desteklenen girişimler arasında yerini aldı. Konu ile ilgili konuşan kurucu Metin Serhat Atayeter; “İngiltere, e-ticarette normal ticarete oranla karşılaştırıldığında oldukça cazip ve büyük bir pazar. Bu sebeple İngiltere pazarına girme kararı aldık. Bu noktada girişimi hızlandıracak bir partner arayışımız oldu. Techstars ise bu anlamdaki en iyi partnerdi. PandMe’nin İngiltere’de yayına alınmasının ardından karşılaştığımız büyüme eğrisi, Türkiye’dekine benzer şekilde ilerledi.

Techstars’a 1200’den fazla başvuru yapıldı. Biz de Türkiye’den başvurduk, başvuru sırasında İngiltere’de çalışan bir ürünümüz yoktu. Zor bir başvuru ve mülakat sürecinden geçtik ve karşılığını aldık. Techstars yanında diğer yatırımcılar ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bu süreçte başka yatırımlar almamız da olası.”

Ayrıca bu gelişmenin Price&Me’ye olan etkilerinden de bahseden Atayeter; “Techstars programı bu hafta başlamış olmasına rağmen olumlu etkilerini daha program başlamadan gördük. Erişimimiz olmayan çok büyük gruplara tanıtıldık ve görüşmeler organize edildi. Bu anlamda somut adımlar atıldı. Bu bize ciddi bir network ve global ağ getirdi. Biz de bundan olabildiğince yararlanmayı ve PandMe’yi tüm dünyada alışveriş asistanı yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Price&Me şu an Türkiye, İngiltere ve Amerika’da ürün önerme servisi veriyor, bunun yanında çok yakın zamanda hediye tavsiye etme hizmetini de kullanıma sunmayı planlıyor. Hediye alınacak kişinin yaşı, cinsiyeti, yakınlık derecesi, ilgi alanları gibi kriterleri göze alarak belirlenen ürünleri yine en iyi fiyatı bularak ürün önerisi yapılmaya başlanacak.

Güncel İçerikler