Google’da çalışırken bir sorunu keşfetti ve Price&me’yi kurarak 1 milyon TL yatırım aldı

Fincube’ün ilk dönem girişimlerinden ve bizim de yakından takip ettiğimiz Price&me, ilk yatırımını egirişim aracılığıyla duyurdu.

Price&me alışveriş anlarında yaşanan zaman kaybını önlemek ve daha uyguna ürün satın alabilmenizi sağlamak için Metin Serhat Atayeter tarafından hayata geçirilmiş bir girişim. Sizlere girişimle ilgili detayları geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık.

Şimdi ise yeni aldığımız bilgilere göre price&me; Ömer Erkmen, Hande Enes, Abdulkadir Özbek, Abdullah Kırkıncıoğlu, Murat Özcan, Erim Taylanlar’ın katıldığı turda 1 milyon TL yatırım aldı. Aldığı bu yatırımı ürünü geliştirmek ve global pazara açılma aşamasında AR-GE için kullanacak.

Sorunu keşfetti, 8 yıllık işi Google’ı bıraktı!

Öncelikle girişimci olmak için Google bile bırakılır mı diye soruyorsanız, evet işte canlı örnek, bırakılıyormuş.

Başlıkta da dile getirdiğimiz Metin Serhat, 8 yıllık işi Google’dan ayrılarak bu girişimi kurdu. Google’da çalıştığı süre içerisinde belki de gördüğü en büyük sorunlardan birine çözüm üretti. İnsanlar bir ürün satın almadan önce İnternet üzerinde yaklaşık 5 saat zaman harcıyormuş. En uygun fiyatlı ve kaliteli ürünü bulmak, zamanı kısıtlı olanlar için bazen bir eziyet haline dönüşüyor ve daha uygunu varken pahalısını satın alabiliyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden biri, gizli indirimleri görememek! Google’da çalışan girişimci, kullanıcıların alışveriş anlarındaki zaman harcama sorununu gördü ve iyi bir iş planı ile kolları sıvadı.

Örnek vermek gerekirse; Bir ürün bir sitede 350 TL iken başka bir sitede 330 lira olabiliyor. Ancak 350 TL olan sitede belki de ilk alışverişe özel 50 TL indirim var veya X kredi kartına özel bir indirimi mevcut. Bu detayları görmek gerçek anlamda çok zor ya da fazladan saatlerinizi bunu bulmak için harcamanız gerekiyor. Dolayısıyla Price&me, bu görünmeyen gizli indirimleri sizin için saniyeler içerisinde bularak önünüze çıkarıyor, hatta isterseniz o sitede üyeliğiniz varsa sepetinize de ekleyebiliyor.

Metin Serhat’a girişimcilik serüvenin başarılar dileriz. Ayrıca egirişim olarak da hem yakında takip ettiğimizi dile getirmek ve bu haberi egirişim‘de duyurduğu için de teşekkür etmek isteriz.

Güncel İçerikler