Yerli oyun şirketi Fabrika Games’in hikayesi ve yatırım aldığı Voodoo ile tanışma süreci [İlk Özel Röportaj]

Sizlerle Ağustos ayının başında ilk kez egirişim olarak paylaştığımız yerli oyun şirketi Fabrika Games, indirilme sayısı bakımından dünyanın bir numaralı mobil oyun yayımcısı Voodoo ile hisselerinin bir kısmının satışı konusunda anlaşmaya vardı.

Bu satın alma, Voodoo’nun genişleme planının bir parçası olarak daha önce dünya çapında yaptığı, İngiltere’de Gumbug ve Ukrayna’da h8games satın almalarının devamında gerçekleşti.

Yerli oyun girişimi Fabrika Games ile ilk özel röportaj

Fabrika Games’in kurucusu ve CEO’su Berat Oğuz, egirişim’in konuğu olarak tüm hikayesini ve yatırım sürecini anlattı.

 

Voodoo’nun yayımcılık alanındaki liderliği ve uzmanlığı, Fabrika’nın yenilikçi ve üstün yazılım yetenekleriyle birleştiğinde, ikili mobil oyun listelerine yön verecek “hyper-casual” oyunlara imza atacak.

Ekim 2019 yılında kurulan Fabrika games, 11 kişilik ekibiyle 50 milyon indirilmeye sahip Draw Car gibi hit oyunlara imza atıyor. Ayrıca Hyper-casual oyunlarda yenilikçi konseptleri ve fikirleriyle Türk oyun sektöründe trendsetter olarak nam yapmış durumda.

Bu satın alma, dünya çapında stüdyolarla anlaşarak oluşturduğu yetenek ağını genişleten Voodoo’nun, listelerde bir numara olacak oyunlara imza atmak konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Bundan sonra heycan verici yeni oyunlar yapmak ve Türkiye’deki en iyi yazılımcılarla sektördeki diğer oyun stüdyolarını önünü açmak için Voodoo ve Fabrika Games birlikte çalışacak. Bunların yanı sıra Voodoo, Fabrika ile yakından çalışarak tecrübesini Fabrika’nın oyunlarını daha optimize etmek ve platforma yön verecek oyunlar üretmek için kullanacak.

Türk oyun sektörünün hızla büyümesi ve sektörün 2020 sonuna kadar 1 milyar doları geçmesi beklenirken, Avrupa mobil oyun gelirlerinin de 2022’de 12.9 milyar dolar olması bekleniyor.

Şüphesiz ki bu tahminler Voodoo’nun bu satın alma kararını etkileyen faktörlerden.

Fabrika Games kurucu ortağı ve CEO’su Berat Oğuz:

Fabrika Games kurucusu Berat Oğuz ve Hilmi Öğütcü

egirişim‘e yaptığı açıklamada; ”Voodoo’nun geniş tecrübesi ve bizim mobil oyun yapımı konusundaki uzmanlığımızın uzun yıllar devam edecek olması Türk oyun sektörü için gurur verici. Yepyeni konseptlerimizi, mobil oyun sektörüne Voodoo ile birlikte kazandırmak bizim için ayrıca heyecan verici bir durum. Hızla değişen Türk oyun sektörüne büyük katkılar yapan Voodoo’ya destek olmak için sabırsızlanıyoruz”. dedi.

Voodoo; stüdyolara özel koçluk programlarından, derin pazar analizine kadar benzeri olmayan hızlı ve atik bir yayımcılık politikası benimsiyor. Voodo’nun bir sonraki populer hyper-casual oyunlarında yenilikçi bakış açısıyla Fabrika Games anahtar rol oynayacak.

Voodoo’nun CEO’su Alexandre;

“Fabrika Games’in bizi seçmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Çok yaratıcı ve popüler oyunları Draw Car ile Fabrika Games başarıyı yakaladı. Voodoo’da benimsediğimiz inovatif büyümeye açlık Fabrika’nın da benimsediği bir politika. Fabrika’nın ekibini genişlemesine ve Voodoo ile hayper-casual oyun alanında çalışmak isteyen yeteneklere ulaşmasına yardımcı olacağız.”

2013 yılında Paris’de kurulan ve 100’e aşkın güçlü mobil oyunu, 300 milyon aktif kullanıcısı ve 3,7 milyar toplam indirilme gibi rakamlarla Fransız oyun şirketi Voodoo, indirme rakamları baz alındığında dünya oyun sektöründe birinci sırada yer alıyor.

Güncel İçerikler