Dünyanın önde gelen mobil oyun yayıncılarından Voodoo, İstanbul’da Reptom adlı hyper-casual oyun stüdyosu açtı

Voodoo, yükselen oyun pazarlarından Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Reptom isimli hyper-casual oyun stüdyosunu hayata geçirdi.

Bugün sizleri güzel bir haber ile bilgilendirmek isterim. 2013 yılında kurulan dünyanın önde gelen mobil oyun yayıncısı Voodoo, Türkiye pazarına bu sefer oyun üretmek için girdi. İstanbul Maslak’ta kurduğu yeni hyper-casual oyun stüdyosu ile yeni oyunlar üreterek ekosisteme ilham olacak.

Oyunun kurallarını değiştiren mobil pazarlar Voodoo‘nun hedefinde yer alıyor. Bu pazarlardan birinin Türkiye olması, aslında bu içinde bulunduğumuz sektörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Son dönemde Peak ve Rollic‘in satışı ile başlayan, Dream Games, Spyke Games gibi önemli yatırımlarla hızla büyümesini sürdüren, ve her geçen gün yeni yeni güzel haberler aldığımız Türk oyun ekosistemi, dünyanın önde gelen yayıncılarının gözünü buraya dikmiş durumda. Voodoo’nun resmi ofis açması, farklı pazarlardan henüz aksiyon almamış yayıncıların da ilgisini çekecek. Ayrıca Voodoo, Türkiye’deki birçok stüdyoya da aylık maddi destekler sunuyor.

Oyun stüdyosunun adı: Reptom

Mobil oyun yayıncısı olarak yola çıkan Voodoo, Türkiye’de açtığı hyper-casual oyun stüdyosunun adı: Reptom.

Stüdyo, hyper casual yani gündelik oyunlar üretmek için bir inovasyon merkezi olarak tasarlandı ve ülkede güçlü bir mobil oyun ekosisteminin gelişimine katkı sağlayacak. Bu stüdyonun varlığı Voodoo’nun Türkiye’deki varlığında önemli bir yeni kilometre taşını da işaret ediyor.

Reptom, Voodoo’nun derin küresel uzmanlığından yararlanacak ve güçlü bir Türk mobil oyun ekosisteminin gelişimini destekleyecek. Voodoo, Eylül 2020’de Fabrika Games’e yatırım yapmıştı. Şirketin portföyünde yayınlanmış 200’den fazla oyun yaklaşık 6 milyardan fazla indirme aldı ve bu oyunların aylık 300 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Reptom’un kurucu ortağı Murat Bilge: “Yayıncılığın yanı sıra, Voodoo tüm oyun değer zincirinde çok derin bilgiye sahip ve biz de bu girişimin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Voodoo, harika oyunlar oluşturmaya ve uzun süreli başarı elde etmeye odaklanabilmemiz için gerekli kaynakları ve rehberliği sağlamaya kendini adadı.” dedi.

Voodoo, Paris’teki küçük bir stüdyodan; Montpellier, Berlin, Amsterdam, Barselona, ​​Kharkiv, Montreal, İstanbul, Şanghay ve Tel Aviv‘de ofisleri bulunan 550’den fazla kişiden oluşan dünya çapında bir ekibe dönüştü.

Biz de egirişim olarak oyun girişimciliğini destekliyor, bu ekosistemdeki içerikleri sizlere aktarmara devam ediyoruz.

Güncel İçerikler