İlk oyunu 50 milyondan fazla indirme alan yerli oyun şirketi: Fabrika Games

Yerli oyun girişimi Fabrika Games, Voodoo üzerinden yayınladığı ilk oyun ile 50 milyondan fazla indirme rakamına ulaştı.

Oyun sektörünün hızla yükseliş yakaladığı günümüzde, Türkiye kurulmuş oyun şirketlerini sizlere daha aktif bir şekilde paylaşmaya başlıyoruz.

Yerli oyun şirketi Fabrika Games, hyper-casual oyunlar geliştirmek için Ekim 2019’da Berat Oğuz tarafından İstanbul’da kuruldu.

Kuruluşundan yaklaşık 1 ay sonra, ilk oyunu Draw Car 3D (App StoreGoogle Play) oyunu, Voodoo tarafından yayına alındı. Bu oyun dünya çapında 50 milyondan fazla indirilme rakamına ulaştı. 2019 yılında App Store’da en çok indirilen 10 mobil oyundan da biri oldu. 11 kişilik ekibe sahip olan girişim, yeni oyunlar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Hyper-casual oyun sektörü Türkiye’de oldukça önemli bir noktaya ulaşmış durumda. Bu alanda stüdyolar ve yayıncılar var. Stüdyolarda oyunlar geliştiriliyor, yayıncılar tarafından ise milyonlarca kişiye ulaştırılıyor. Bu duruma kitap yazarı ve yayınevi ilişkisi olarak örnek verebiliriz.

Hyper-casual oyunlar tek elle oynanabilen, basit, herkesin kolaylıkla oynayabileceği, genellikle sınırlı özellikleri kapsamında ücretsiz olan, içerisinde reklamlar olan ve en önemlisi insanların sürekli yanında yani cep telefonlarında taşıyabildiği ve istediği zaman oynayabildiği oyunlardır.

Aldığımız bilgilere göre Fabrika Games; oyuncu veya oyuncu yeteneklerine sahip olmayan, oyunlar için para harcamak istemeyen çok büyük kitleye ücretsiz oyunlar sunmak için yola çıkmış. Kurulduktan yaklaşık 1 ay sonra ilk hit yapan oyunlarını çıkarmalarını kendileri için büyük bir avantaj olarak görüyorlar. Çünkü farklı oyun stüdyolarında ilk oyunlarını çıkarmak bazen çok daha uzun zamanlarda alabiliyormuş. Ekibinin öneminden bahseden Berat, değer önerisi olarak bu konuda kendilerine güveniyorlar.

Fabrika Games ile doğrudan bağlantılıyız ve yeni gelişmeleri oldukça sizlerle paylaşacağız. Ayrıca Türkiye oyun ekonomisinden de içeriklerimizi artırma kararı aldık. Yeni içerikleri yayınlamaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler