ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi beşinci dönem başvuruları açıldı

Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla 2016 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nin beşinci dönem başvuruları açıldı. Kadın girişimcilere işlerini büyütme konusunda rehberlik yapan ve onları mentorluk, networking gibi alanlarda destekleyen Akademi’ye, 28 Eylül 2020‘ye kadar başvuru yapılabilir.

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’ne: Şimdi Başvur

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun sürdürülebilir büyüme için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı ve daha fazla kadının işgücüne katılımını destekleyen iş modellerine olan inancıyla kurduğu ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi (KGA), bu yıl da kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek olmaya devam edecek.

Ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmada kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğin desteklenmesinin önemli bir payı olduğuna inanan ve bu amaçla 2016’da ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’ni hayata geçiren ÜNLÜ & Co, kadınlara gereksinim duydukları her konuda tam donanımlı bir rehberlik yaparak girişimcilik yolculuklarında onları cesaretlendirmeyi hedefliyor.

ÜNLÜ & Co olarak Kadın Girişimciler Akademisi kapsamında kadın girişimciler eğitim, mentorluk ve networking alanlarında destekleniyor.

Kuruluşunun 20.yılında Endeavor Türkiye ve Türkiye Girişimcilik Vakfı desteği ile hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye ulaşmayı amaçlayan ÜNLÜ & Co, 4 yılda toplam 80 kadın girişimciyi mezun ederek başarılı sonuçlar elde etti.

Akademi kapsamında her yıl seçilen 20 kadın girişimci; 9 ay boyunca iş planı oluşturmaktan, dijital pazarlamaya, nakit yönetimi ve borç finansmanından, liderliğe kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan temel konularda eğitimlerden geçiyor. Eğitimler mentorluk, networking ve yatırımcı buluşmaları ile destekleniyor. 2020 yılında pandemi nedeniyle tüm eğitimleri online platforma taşıyan ÜNLÜ & Co, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Başvuracak adayların sağlaması gereken kriterler ise şöyle:

Şirketin;

  • Kuruluşunu tamamlamış ve ilk faturasını kesmiş olması,
  • 0 – 5 yıldır faaliyet göstermesi,
  • Kurucularından en az birinin kadın olması,

Programa katılacak kurucu/kurucu ortağın kadın olması ve 9 ay sürecek programın tamamına katılacağını taahhüt etmesi gerekiyor.

Katılımın ücretsiz olduğu programın sonunda ise hisse aktarımı gibi ek şartlar bulunmuyor.

Güncel İçerikler