Kargo sürecini pratik hale getiren Git Kargo, 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Kargo sürecini daha pratik ve etkili hale getirmeyi amaçlayan girişim Git Kargo, üç yatırımcı; Sezgi Abat, Emre Abat ve Erdem Gezer tarafından 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

2018 yılında kurulan Git Kargo, E-ticaret sitelerinin müşterilerine tahmini teslimat tarih ve saati belirlenecek şekilde kargolarını ulaştırmanın yanı sıra, müşterilere gün içi teslimat imkanı da sunuyor. En optimal rotanın seçimi ve mümkün olan en doğru saatin verilmesi mesafe, trafik durumu gibi değişkenler hesaba katılarak çizilen rota sayesinde gerçekleşiyor. Bu sayede kullanıcılar teslim alacakları ürün için bütün gün beklemek zorunda kalmıyor.

Bunun yanı sıra Git Kargo sipariş edilen ürünün geçtiği tüm süreçleri kullanıcılarla paylaşıyor ve teslimat anında müşteri memnuniyetini ölçerek feedback veriyor. Kullanıcılar kuryeleri puanlayarak değerlendirebiliyor ve uygulama üzerinden bahşiş verebiliyor. Ortaya çıkabilecek sorunların daha hızlı aşılabilmesi için Git Kargo kullanıcılarına kurye ve müşteri hizmetleriyle doğrudan iletişime geçme imkanı sağlıyor. Bu uygulama ile kullanıcılar hazır mesajlar veya kendi yazdıkları özel notlar ile kargo teslimat sürecine müdahale edebiliyorlar. Kullanıcı kargoyu mobil imza ya da 3D QR kod yöntemiyle teslim alabiliyor ve bu sayede hem sosyal mesafe korunmuş oluyor hem de ürünün yanlış alıcıya teslim edilmesinin önüne geçiliyor.

Git Kargo daha az araç transferi ve daha az aktarmayla çalıştığından, ürünün hasar görme ya da dış etkilere maruz kalma ihtimali de azaltılmış oluyor. Kargo maliyetinin daha düşük seviyelere inmesi de Git Kargo’nun amaçladıklarından biri. Bunun için doğrudan tek paketin tek kurye ile teslimatından ziyade, çoklu paketlerin rota optimizasyonu yapılarak tek güzergahta birçok paketin alıcıya ulaşması sağlanıyor.
2018 yılında kurulan Git Kargo, e-ticaret lojistiğine yeni bir çözüm olmayı amaçlıyor. Son 6 aylık oranlarda yüzde 97 teslim oranı ve yüzde 99 zamanında teslim oranıyla çalışan Git Kargo, yüzde 100 teslim oranını hedefliyor. Git Kargo şu an toplam e-ticaret tüketiminin %40’ının gerçekleştiği İstanbul’da hizmet vermekle birlikte 2020 senesinin sonuna kadar Ankara ve İzmir’de de çalışmayı ve toplam e-ticaret pazarının %60’ında hizmet vermeyi amaçlıyor.

Alınan yatırım öncelikle teknoloji alt yapısının geliştirilmesinin yanı sıra saha ve operasyon çalışmalarının genişletilmesi için kullanılacak. Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Yusuf Yıldız, bu yatırımın sadece finansal bir iş birliği değil, zorlu süreç ve aşamalar boyunca destek alabilecekleri bir güç birlikteliği olarak gördüğünü söylüyor.

Güncel İçerikler