WalkOVR ve GYMOVR ürünleri ile tanınan Rigel Teknoloji, İTK Ventures’tan yatırım aldı

Tatış Holding ve Startupfon işbirliği ile girişimcilere destek olacağını Ocak ayında duyurduğumuz İTK Ventures, geleceğin en büyük sektörlerinden olan sanal gerçeklik alanında faaliyet gösteren Rigel Teknoloji‘ye yatırım yaptı.

Rigel Teknoloji, iki ürünü WalkOVR ve GYMOVR markaları ile faaliyet gösteriyor. İTK Ventures’ın liderlik ettiği tura, Startupfon yatırımcılarından Yard. Doç. Dudu Banu Çakar’da katıldı.

İTÜ ARI Teknokent firmalarından Rigel Teknoloji, hareket tanıma teknolojileri ile VR uygulamaları içinde fiziksel olarak hareket etmenizi sağlayan ürünler geliştiriyor.

Girişim, WalkOVR markası ile, oyuncuların oyunlar içerisinde kendi bedenleri ile hareket edebileceği, kullanıcı dostu giyilebilir bir teknoloji geliştirirken, şimdi de GymOVR markası ile yeni ürününü egzersiz endüstrisine ve spor severlere sunmayı planlıyor. Firmanın kurucu ortağı Tuğra Şahiner, uluslararası bir marka haline gelerek, deneyim üreticisi olmayı ve sanal gerçeklik ile insan-bilgisayar etkileşimi denildiğinde akla gelen ilk firma olmayı hedefliyor.

Girişim, insan beden hareketlerinin tam olarak kullanılamamasından dolayı yarım kalan sanal gerçeklik deneyimini tamamlayan, sanal gerçeklik teknolojisi için geliştirilmiş ve kullanıcı hareketlerinin sanal gerçekliğe olduğu gibi aktarılmasını sağlayan giyilebilir hareket teknolojileri üzerine çalışmakta. Geliştirdikleri ürünleri ile 43 ülkedeki oyun severe sonsuz hareket alanı sağlarken, kullanıcılarının gerçek dünyadaki hareketlerini oyun ve egzersiz uygulamalarına aktaran bir insan-bilgisayar kontrol ara yüzü yaratmış oluyor.

WalkOVR, dünya çapında milyonlarca kişinin oynadığı oyunların, birebir kullanıcı hareketleri ile oynandığı, oyunun içindeki karakterlerin yerine geçerek “oyunun şeklini değiştiren”; GYMOVR ise evdeki egzersiz alışkanlığımızı yeniden kazanmamızı sağlayan, evden çıkmadan başka dünyalarda spor yapmanın keyfini süreceğiniz ve “egzersizin şeklini değiştiren” markalar olarak göze çarpıyor. İTK Ventures, Rigel Teknolojiye ve bu iki markasına yaptığı yatırım ile sanal gerçeklik ortamlarının geleceğin en büyük sektörlerinden biri olacağına inanmakta.

EPIC Games’ten yatırım

Rigel Teknoloji, bu yatırım ile birlikte yeni çıkartmakta oldukları GYMOVR markaları için de global bir lansman yapmayı ve 1 milyon dolarlık bir ön satış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü ile de simülasyon alanında ortak bir çalışma yürüten firma, son olarak Ağustos ayında global oyun devi EPIC Games tarafından da bir yatırım almayı başardı. Bu global yatırımı daha çok prestij olarak değerlendiren Tuğra Şahiner, EPIC Games tarafından yapılan yatırımın EPIC Games’in sahibi olduğu Unreal Engine oyun motoru ile firmanın geliştirdiği hareket tanıma teknolojilerinin entegrasyonu için kullanacağını ve oyun geliştiricilere uygun fiyatlı hareket tanıma teknolojileri için yeni bir kapı açacaklarını belirtti. EPIC Games son yıllarda çıkarttığı ve milyonlarca oyuncu tarafından oynanan Fortnite oyunu ile tanınırlığını daha da artırmayı başardı.

Fotoğraflar: egirişim

Güncel İçerikler