İzmir’de kurulan İTK Ventures, eğitim teknolojileri alanındaki girişimlere yatırım yapacak

70 yıldır eğitim sektöründe öncü olmuş İzmir Özel Türk Koleji (İTK) ile birlikte aynı zamanda turizm ve hızlı tüketim ürünleri sektörlerinde de faaliyet gösteren Tatış Holding; alanında bir ilki daha gerçekleştirerek, Startupfon işbirliği ile İTK Ventures markasıyla girişimcilere destek olacak.

İzmir Türk Koleji bu amaçla Türkiye’nin ilk ve tek erken aşama yatırım platformu olan Startupfon ile eğitim teknolojileri girişimleri için işbirliği yaptı. İşbirliği kapsamında eğitim teknolojileri girişimleri programa başvurabilecek, seçilen girişimlere yatırım, network, deneyim aktarımı ve ölçeklenebilmeleri konularında her iki kurum tarafından destek sağlanacaktır.

İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış; “İnsanların bilgi ve becerisinin gelişmesine katkı sağlayan her türlü girişim İTK Ventures’ın ilgi alanına girmektedir. Amacımız, küçük işletmelere ve girişimlere sermaye, tecrübe, sektör deneyimi ve network sağlayarak ekosistem içerisinde büyümelerinde yardımcı olmaktır. Ekibimiz, Tatış Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, İTK’nın üst düzey yöneticileri ve deneyimli yatırım uzmanlarından oluşmakta ve girişimcilerin hedeflerine başarıyla ulaşma yolunda onları strateji ve iş geliştirme, AR-GE ve ürün yönetimi ile pazarlama ve satış alanlarında desteklemek için gerekli know-how’ı sağlamakta ve onlara mentörlük yapmaktadır.“

Startupfon kurucusu Gülsüm Çıracı, İzmir Türk Koleji gibi köklü bir eğitim kurumu ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduğunu, böyle bir programın eğitim alanında faaliyet gösteren girişimciler için stratejik destek anlamında kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu bilgisini paylaştı

Tatış Holding, eğitim teknolojileri alanında global trendleri takip ederek, Türkiye’nin geleceğine şekil vermek isteyen girişimcilerin başvurularını bekliyor.

Güncel İçerikler