Türk girişimlerin de bulunduğu Finance Forward MENA 2020 Hızlandırma Programı’na seçilen 12 Fintech girişim

Seçilen 5 girişim, MetLife Vakfı’nın sağladığı 150.000 bin dolarlık hibe fonunu paylaşacaklar

Village Capital, bugün Finance Forward MENA 2020 Hızlandırma Programında yer almak için seçilen ve aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu, on iki erken aşama fintech girişim şirketini duyurdu. Bir hızlandırma programı olan Finance Forward MENA, girişim şirketlerine iş modellerinin iyileştirilmesine ve mevcut ekonomik iklimde en çok ihtiyaç duyulan finansal zorluk çözümleri sunulmasına odaklanan beş haftalık çevrim içi ve yüz yüze eğitimler sağlayacak.

Hızlandırma programı için seçilen her bir girişim şirketi, mentorlar, potansiyel müşteriler ve ortakların yanı sıra, etkilerini ölçeklendirmek için ihtiyaç duydukları yatırımcılar ile Village Capital’in Abaca gibi kendilerini değerlendirmelerine yardımcı olacak araçları kullanarak yakın biçimde çalışacaklar. Akran şirketleri tarafından seçilen ilk 5 girişim MetLife Vakfı’nın sağladığı 150.000 bin dolarlık hibe fonunu paylaşacaklar.

Finance Forward MENA 2020, finansal zorluklara teknoloji tabanlı çözümler oluşturarak girişimcileri desteklemek için kurucu ortaklar MetLife Foundation ve PayPal tarafından yönetilen çok yıllık global bir koalisyonun parçasıdır.

Bu program, Türkiye, Ürdün, Mısır, Lübnan, Tunus ve BAE’den gelen seçilmiş şirketlerle bölge genelinde faaliyet gösteren girişimcilerden başvurular aldı. Bu şirketler, banka hesabı olmayan insanların resmi finansal hizmetlere erişimine yardımcı oluyor, mülteciler ve göçmen işçiler için dijital kimlikler oluşturuyor, genç ve kadınlar için istihdama erişim sağlıyor, küçük işletme sahiplerinin karşılanabilir krediye erişmelerine yardımcı oluyor ve yetersiz hizmet alan insanların gelecek için kazanmalarına, tasarruf etmelerine ve yatırım yapmalarına ilişkin fırsatlar sunuyorlar.

MENA’da (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) finansal zorlukları iyileştiren 12 girişim şunlardır;

  1. Bilforon (Ürdün): Evlerinde yemek yapan ve satan ev aşçılarıyla müşterilerin birbirleriyle bağlantı kurmalarına izin veren bir pazar uygulamasıdır.
  2. Buyback Bazaar Technology (BAE): Kullanıcıların belirli bir dönem içinde ‘geri satın alabilecekleri’ kişisel eşyaları karşılığında nakit paraya acil durum erişimini kolaylaştıran çevrim içi bir portaldır.
  3. Datacultr Fintech Limited (UAE): Kuruluşların yeni kredi alacak müşterilere kredi vermek için akıllı telefonları teminat olarak kullanmalarına, diğer yandan cihazların kullanıcılarda kalmasına izin veren platformdur.
  4. Distichain (BAE): coğrafya veya ölçeğe bakılmaksızın şirketler arasındaki açık ticareti gerçek zamanlı olarak işlem riskini değerlendirmek için bankalarla iş birliği yaparak kolaylaştıran bir e-ticaret ve e-tedarik platformudur.
  5. PayMint (Mısır): Küçük işletmelere ve çalışanlarına bordro, nakitsiz ödeme, sigorta, kredi verme ve para transferleri dâhil olmak üzere hizmetler sağlayan küçük işletmelere yönelik finansal hizmetler platformudur.
  6. E-Bursum (Türkiye): Öğrencileri onların burs, kitle kaynak kullanımı ve eğitim kredi seçenekleriyle bağlantılarını sağlayarak, diğer yanda gereksiz borca girmemelerine yardımcı olup süreç boyunca yönlendiren bir eğitim finansman platformudur.
  7. HubPay (BAE): Finansal kapsayıcılığı geliştiren bir dijital cüzdan yaratırken, para havalelerinin maliyetini azaltmayı hedefleyen para havalesi topluluğuna yönelik dijital bir cüzdandır.
  8. Khazna Tech (Mısır): Kullanıcıların maaşlarının kazanılan kısmını ay genelinde herhangi bir anda almalarına izin veren maaş destekli bir kredi ürünüdür.
  9. Markit (Lübnan): Küçük ve orta ölçekli bakkalların kendi stoklarını ve teslimat hizmetlerini çevrim içi bir platform yoluyla müşterilerine sunabildikleri talebe bağlı bir bakkal alışverişi teslimat hizmetidir.
  10. Valify Solutions (Mısır): Dijital kimlik tanımlama hizmetleri yoluyla kırsal alanlardaki kişilerin resmi finansal hizmetlere erişmelerini sağlamaktadır.
  11. We-Settle (Tunus): Faturaları kolaylıkla oluşturmak, izlemek ve tahsil etmek için işletmelere ilişkin bir bulut tabanlı çözümdür.
  12. WorqCompany (Türkiye): Yüksek kaliteli sağlayıcılar ve ortaklar için insan kaynakları, muhasebe ve ofis alanı gibi önemli hizmetleri sağlayan küçük işletmeler için tek bir başvuru merkezidir.

Güncel İçerikler