Fintech alanındaki girişimlerin 13 Nisan’a kadar başvurabileceği para ödüllü yarışma

Amerikalı Fon Şirketi Village Capital ve finansal refah alanında tüm dünyada çeşitli faaliyetlerde bulunan Metlife Foundation tarafından ve BÜMED Business Angels (BUBA) işbirliği ile düzenlenen Metlife Foundation Financial Health Forum: Turkey’18 yarışması 30-31 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Son başvuru: 13 Nisan 2018

>>> Başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.

Düzenlenen yarışmanın başvuruları başladı ve başvurular 13 Nisan 2018’e kadar devam edecek. Türkiye’deki düşük-orta gelirli ailelerin ve KOBİ’lerin finansal refahını iyileştirmek, kredi ve diğer kaynaklara erişimlerini arttırmak amaçlı ürünler geliştiren erken evre FinTech girişimlerinin başvurabileceği yarışmanın sonunda seçilen 2 finalist, toplamda 20.000 dolar değerinde ödül kazanacak.

Başvurular sonrası yapılan değerlendirmeler ile seçilecek olan 12 adet girişim, 2 gün sürecek ‘Metlife Foundation Financial Health Forum: Turkey’18’e katılacak. Tüm katılımcılara yapacakları sunumları sonrasında 12 finalist tekrar değerlendirilecek ve aralarından seçilen en başarılı 2 girişim, Metlife Foundation’ın sunduğu büyük ödüllerin sahibi olacak. BUBA Türkiye’deki yerel girişimclik ekosistemi iş ortağı olarak, en iyi FinTech paydaşlarını bir araya getirme ve yarışmaya uygun girişimlerin başvuru ve eleme süreçlerini yönetme konularında destek veriyor.

Forum boyunca girişimciler, iş modellerini aralarında Metlife liderlerinin de olduğu çeşitli hissedarlara anlatma, ileri gelen yatırımcılarla görüşme ve yerel sektör uzmanlarından geri bildirim alma şansı yakalayacaklar. Girişimcilere aynı zamanda, Village Capital’in bünyesindeki uluslararası Viral Framework’ten iş geliştirme ve yatırım alanlarında danışmanlık alma fırsatı da tanınacak.

Türkiye’de yapılan bu forum, Village Capital ve Metlife Foundation’ın Orta Doğu ve Mısır’da birlikte yürüttüğü 2 yıllık insiyatifin bir parçası. Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan önceki etkinliklerde, dijital finansal yönetimden, dijital ödeme uygulamalarına kadar birçok konuda çözüm üreten FinTech girişimine yatırım ödülleri verildi.

Güncel İçerikler