17.3 milyar dolar değerlemeye ulaşan Epic Games, yeni turda 1.78 milyar dolar yatırım aldı

Video oyun yapımcısı ve yazılım şirketi Epic Games, şirketin yaptığı açıklamaya göre 1,78 milyar dolar yeni yatırım aldı. Şirketin değerlemesinin ise 17.3 milyar dolar olduğu söyleniyor.

Yatırım turuna; Lightspeed Venture PartnersOntario Teachers’ Pension PlanBaillie GiffordBlackRockFidelity Management and Research CompanyDavid TepperT. Rowe Price and AssociatesKKR ve Smash Ventures katıldı.

Şirketin CEO’su Tim Sweeney yaptığı açıklamada, “Yatırım dünyasındaki liderlerin desteğine sahip olmak, Epic’in gerçek zamanlı 3D teknolojisi, yüz milyonlarca insanı birbirine bağlayan hizmetler ve yeni bir dijital mağaza kullanarak yeni bir dijital ekosistem oluşturma çabalarını hızlandırıyor. Adil bir iş modeli sunuyor. Onları Epic ailesinin birer parçası olarak görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Ekim 2018’de 1.25 milyar dolarlık yatırım

1991 yılında Kuzey Carolina’da kurulan Epic Games, ancak son yıllarda önemli miktarda risk sermayesi fonlarından yatırım almayı başardı. O sürece kadar olabildiğince kendi imkanları ile büyümesini sağladı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Sony’den 250 milyon dolarlık ara bir tur kapattı. Epic Games’i son zamanların en popüler oyunlarından Fortnite’ın yapımcısı olarak da tanıyabilirsiniz.

Ekim 2018’de ise; aXiomatic, Vulcan Capital, Ventures West, Smash Ventures, Lightspeed Venture Partners, Kohlberg Kravis Roberts, Kleiner Perkins, ICONIQ Capital ve Altimeter Capitalson’dan 1.25 milyar dolar yatırım almıştı.

Güncel İçerikler