Eticaret pazarlama platformu Yotpo, 75 milyon dolar yatırım aldı

Eticaret pazarlama platformu Yotpo, Seri E turda; Bessemer Venture Partners, Access Indutries, Hanaco ve Vertex Ventures‘tan 75 milyon dolar yatırım aldı. Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 176 milyon dolara ulaşmış.

Girişimn  CEO’su Tomer Tagrin, pandemi dönemiyle birlikte tüketici davranışlarında köklü değişikliklerin olması nedeniyle daha fazla şirketin satışları artırmak için çevrimiçi dünyada daha fazla yer almaya çalıştığını söyledi. Önümüzdeki uzun bir süreçte insanların çoğunun online alışverişten vazgeçmeceğini de ayrıca dile getirdi. Yotpo, eticaret sitelerinin işlerini geliştirmeleri noktasında aldıkları bu yatırım ile daha fazla agresif kararlar alacağını belirtti.

Tagrin, “E-ticaret’in büyümesi tam hız devam edecek. Artık birçok işletme için sanırım geri dönüşü olmayan bir noktadayız.” dedi.

Tagrin’e göre, eticaret markaları için en büyük zorluk, alışveriş yaparken tüketicilerin harika bir deneyim yaşamasını sağlamak. E-ticaret deneyiminin bir parçası olarak pek çok uygulama ve sitede; yerinde arama, e-posta pazarlaması, inceleme platformu, üyelik platformu vb. şeyler iyi çalışmıyor. Yotpo, bu sorunlara çözümler üretiyor.

Yotpo, tüm bu unsurları tek bir e-ticaret pazarlama platformunda birleştirerek hepsini basitleştirmeyi amaçlıyor. Markalar, Yotpo’yu SMS pazarlama, incelemeler ve derecelendirmeler gibi pazarlama öğelerini ele almak için kullanabiliyor. Tagrin’in söylediği gibi, Shopify bir işi yönetirken, Yotpo müşterileri yönetiyor.

Tagrin, yeni fon ile; şirketin ürün ve mühendislik tarafına yatırım yapmak, kendi müşterilerinin daha iyi sonuçlar elde etmesi için deneyim tarafını geliştirmek istiyor.

Yotpo’nun kendi verilerine göre, müşteri tarafında geçen yıl yüzde 300 büyümüş ve Kasım 2017’de 51 milyon dolarlık D Serisi yatırımdan bu yana yıllık yinelenen gelirinin de yüzde 250 büyüdüğünü söyledi.

Tagrin, şirketin önümüzdeki yılın başlarında yıllık tekrar eden gelirlerinin 100 milyon dolara ulaşacağını dile getirdi. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler