Sağlık odaklı teknoloji girişimi Speedoc, 28 milyon dolar yatırım aldı

Hastaların tedavi sürecini uzaktan yönetmeyi sağlayan Speedoc, 28 milyon dolar yatırım aldı.

Hasta takibini uzaktan sağlayarak sağlık girişimi Speedoc, Seri B öncesi turda 28 milyon dolar yatırım aldı. Tura Bertelsmann Investments, Shinhan Venture, Mars Growth ve 2020 yılında girişime yatırım yapan Vertex Ventures da katıldı.

2017 yılında Dr. Shravan Verma ve Serene Cai tarafından Singapur’da kurulan girişim, telesağlık konsültasyonları, doktor ve hemşire ziyaretleri ve ambulans çağırma hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli mobil evde bakım hizmetleri sunuyor. Ayrıca Singapur ve Malezya genelinde dokuz şehirde hizmet veriyor.

McKinsey & Co.’nun tahminlerine göre, Asya’daki tüketici merkezli dijital sağlık ekosistemi, bölgenin dijital sağlık pazarının genel büyümesini 2020’de 37 milyar dolar iken 2025 yılına kadar 100 milyar dolar‘a çıkacağı düşünülüyor.

Speedoc CEO’su ve kurucu ortağı Dr. Shravan Verma, “Hastanelerin sanallaşmasına yönelik atılım, hastane kullanım oranlarını tamamlayacak ve daha iyi hale getirerek. Sağlık personelinin yaşamı tehdit eden koşullara daha verimli bir şekilde katılmasını sağlayacak. Hastalar ve bakıcıları evde tedavi süreciyle yeni bir alternatif oluştururken maliyet açısından da tasarruf sağlayabilecekler.” dedi.

Speedoc’tan başka bir temsilci, “Evde hastane düzeyinde bakım sunarak hastalarımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamamızı sağlayan uzaktan izleme ve hasta gösterge tablosu gibi entegre çözümler sunarak sanal hastane yeteneklerini geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Shinhan Venture Investment direktörü Jinsoo Lee, “Güneydoğu Asya’da sağlık hizmeti ve sunumu, önümüzdeki on yılda muazzam bir değişime hazır. Speedoc’ın bölgedeki sağlık açığını karşılama konusunda daha fazla çaba göstereceğini düşünüyoruz.” dedi.

Şu anda yaklaşık 120.000 kullanıcısı olan Speedoc, 10 tam zamanlı doktor, 20 tam zamanlı hemşire ve 100’den fazla yarı zamanlı doktor ve hemşireden oluşan bir ekibe sahip. Bu yeni yatırım, Speedoc’un mobil evde bakım modelini genişletmek için hem özel hem de kamu sağlık sektörüyle daha fazla iş birliği yapması için kullanılacak.

Güncel İçerikler