Dijital sipariş ve restoran yönetim platformu FineDine, 600 bin dolar yatırım aldı

Yapay zeka odaklı dijital sipariş ve restoran yönetim platformu FineDine, yeni turda; 500 İstanbul, TechOne VC, twozero VC, Savor VC ve melek yatırımcılar; Hande Enes, Cenk Serdar ve Lovrenc Kessler‘den 600 bin dolar yatırım aldı.

Duygu Kutluoğlu Kılıç ve Adil Burak Kılıç tarafından kurulan FineDine, Yapay Zeka odaklı interaktif dijital menülerde kendi kendine sıralama ve kendi kendine ödeme olanağı sağlayarak restoranların satışları ve müşteriyi elde tutmalarını artırmaya yardımcı olan bir SaaS çözümüdür. FineDine ayrıca restoran yöneticilerine yapay zeka destekli analizler ve tahminler sunarak akıllı iş kararları almalarına da yardımcı oluyor.

FineDine şu anda 64 ülkede 1200’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Dünyaca ünlü Türk restoran zinciri Nusr-et, Shangri-La, Hilton, Sofitel ve GCC, Güney Doğu Asya ve ABD’deki Raffles Hotels, girişimin şimdilik tanınmış müşterilerindendir.

San Francisco’daki 500 Startups Hızlandırıcı Programı mezunu olan girişim, 500 Startups’ın İstanbul ve MENA fonu, Savor VC ve Türk melekleri Fırat İşbecer ve Hande Enes’ten yatırımlar da almıştı.

FineDine kurucu ortağı ve CEO’su Duygu, bu yeni yatırımı duyurmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi ve “COVID-19 salgını birçok işletmeyi etkiledi. Restoran endüstrisi en önemli etkilenen sektör oldu. Mevzuat değişikliği ve tüketici talebi, restoranları faaliyetlerini hızlı bir şekilde dijitalleştirmeye zorluyor ve FineDine ürünleri restoranların yeni gereksinimlerine mükemmel şekilde uyum sağlıyoruz. Bu yatırım turu bizi çok fazla heyecanlandırdı. Bu yatırımı, Yapay zeka modülümüzün geliştirilmesine katkı sağlamak ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde daha hızlı büyümek için kullanacağız.” dedi.

Güncel İçerikler