Sesli kitap uygulaması Storytel, Arap bölgesindeki rakibi Kitab Sawti’yi satın aldı

Dünyanın önde gelen sesli kitap ve e-kitap dinleme girişimlerinden biri olan Storytel, Ortadoğu ve Arapça konuşan dünyanın önde gelen sesli kitap dinleme hizmeti Kitab Sawti‘yi satın alıyor.

Storytel Arabia ve Kitab Sawti‘nin bu birleşmesi, tüketicilere dünyadaki en büyük ve en zengin Arapça sesli kitap kütüphanesine erişim sağlayacak benzersiz bir içerik sunacak.

2020 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre satışları yüzde 79 büyüyen Kitab Sawti, Arapça içerikler için bölgenin önde gelen yapımcı ve sesli kitap dineleme hizmetlerinden biridir. Arap bölgesinde stüdyo ağları işletiyor ve kaliteli bir içerik sunmak için 100’den fazla anlatıcı organize ediyor.

2016 yılında İsveçli girişimciler Sebastian Bond ve Anton Pollak tarafından kurulan şirket, Arapça konuşan dünyada kaliteli sesli kitaplar ve kültürel deneyimlerle ilgili ürettiği içeriklerle, arap bölgesinin hızla kabul gören popüler bir girişimi oldu ve böylece 2017 yılında çalışmalarına başlayan Storytel Arabia için güçlü bir rakip haline geldi.

Storytel’in kurucusu ve CEO’su Jonas Tellander “Storytel ve Kitab Sawti’nin birleşiminin Arap tüketicilere, yayıncılarına ve yazarlarına sunduğu müthiş fırsatlardan dolayı çok heyecanlıyım. Çevrimiçi medya tüketimi, yerel tüketicilerin dijital ürünlere ve ödeme çözümlerine gösterdiği güvenin yanı sıra Orta Doğu’da da büyümesini sürdürmektedir. Şu anda bölgede gördüğümüz sesli kitaplara yönelik müşteri ilgisindeki olumlu eğilim, büyük potansiyeli de açıkça göstermektedir. Bu potansiyel, Storytel ve Kitab Sawti’nin muhteşem yerel Arap takımlarının önde gelen birleşik beceri ve deneyimlerine de yansıyor.” dedi.

Storytel, Kuzey Avrupa’daki sesli kitap ve ekitap alanında 1 numaralı yayın hizmetidir ve 20 pazarda 1,2 milyondan fazla aboneye sahiptir. Storytel’in global ölçekte kütüphanesinde 500.000’den fazla sesli kitap ve e-kitap bulunuyor. Bu satın alma ile Storytel, yeni bir coğrafi iş bölgesi olan Storytel MENA’yı kurdu. Kitab Sawti’nin kurucu ortağı ve şu anki CEO’su Sebastian Bond, Storytel’in bugün Storytel Arabia ve Kitab Sawti operasyonlarından oluşan MENA’daki işini yönetecek ve denetleyecek.

Güncel İçerikler