Storytel, İsrail merkezli rakibi iCast’i satın alıyor ve aynı pazarda 2021’de faaliyetlere başlıyor

Dünyanın önde gelen sesli kitap ve e-kitap akış hizmetlerinden biri olan Storytel, İsrail pazarındaki sesli kitap girişimlerininin öncüsü olan iCast satın alıyor. Satın alma, Storytel’in 2021’in ilk çeyreğinde İsrail’deki lansmanının da temelini oluşturuyor.

iCast Ltd, gelişmekte olan İsrail sesli kitap pazarında ilk faaliyetlerine başlayan bir girişimdir ve pazarda da lider konumdadır. İlk olarak 2006 yılında bir podcast hizmeti olarak kurulan ve piyasaya sürülen iCast, bir sonraki yıl İsrail’in ilk sesli kitap hizmetini başlatmadan önce yerel yayıncılarla anlaşmalar yaptı ve 2010 yılında sesli kitap pazarına giriş yaptı.

Bugün iCast, hem tutkulu müşteri tabanı hem de şirketin ülke çapındaki halk kütüphaneleri ve okullarla tekrarlayan işbirlikleri sayesinde İsrail yayıncı topluluğunun yanı sıra İsrail toplumunda da güvenilir ve saygın bir şirketidir.

iCast böylelikle İsrail pazarındaki sesli kitap deneyimleriyle eş anlamlı hale geldi ve Margaret Atwood’un The Handmaid’s Tale, Yuval Noah Harari’nin Sapiens: A Brief History of Humanind, F Scott Fitzgerald’ın The Great Gatsby, David Baldacci’nin polisiye romanları ve Meir Shalev, David Grossman ve Amos Oz gibi önde gelen İsrailli yazarların en çok satan kitaplarına yer vererek önemli bir seviyeye ulaştı.

Storytel‘in CEO’su ve kurucusu Jonas Tellander “Storytel’i zengin hikaye anlatma gelenekleri, dijital ürünlere ve ödeme çözümlerine olan güveni ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak yüksek düzeyde sosyal etkileşimiyle teknoloji meraklısı İsrail tüketici pazarına götürmekten heyecan duyuyoruz. İCast’in yerel pazardaki benzersiz konumlanması ile Storytel’in kullanıcı dostu teknolojiye, içeriğe ve popüler hikayelere eşsiz erişilebilirliğe yatırım yapma konusundaki kanıtlanmış çalışmaları, bu iki birleşimin de göstergesidir.” dedi.

İCast’in satın alınması, Storytel’in yaklaşık dokuz milyon nüfusa sahip bir ülke olan İsrail’deki lansmanına yönelik hazırlıklarının önemli bir parçası oldu. Lansman yani Storytel’in İsrail pazarındaki faaliyetlerine başlaması, 2021’in ilk çeyreği için planlanıyor. Bu satın alma diğer bir yandan şunu da gösteriyor ki; Storytel’in önde gelen küresel iş ve içerik hizmetleri hızla büyüyor.

Bugün şirket, 1,2 milyondan fazla abonesi ve açıldığı 20 pazardaki operasyonları ile küresel ölçekte 500.000’den fazla kitaptan oluşan geniş bir kütüphaneyi kapsıyor.

iCast CEO’su ve kurucusu Moti Lippmann “iCast ekibinin hem İsrail’de bir sesli kitap pazarı hem de arka arkaya üçüncü yıl için kâr gösteren bir işletme olmasından ötürü çok gururlu ve mutluyum. Storytel’in benzersiz küresel deneyimi, ölçeği ve teknik kapasitesi şüphesiz İsrail sesli kitap pazarını kullanıcı deneyimi, içerik geliştirme, prodüksiyon ve pazarlama ile ilgili bir sonraki seviyeye taşımak için ön koşulları oluşturarak, sesli kitap sektörünü, İsrail pazarında daha fazla tüketici grubu için uygun hale getiriyor.” dedi.

Ayrıca satın almanın tamamlanmasından sonra Storytel’de İsrail Ülke Müdürü rolünü üstlenecek olan iCast CEO’su ve kurucusu Moti Lippmann “bu çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum ve bu bizim için heyecan verici bir yolculuk olacak” dedi. Kapanışın 1 Ekim 2020’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler