Yerli girişim Inofab Health eski adıyla Spirohome, 13 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde, yeni şirket markası ile artık tanınan​ Inofab Health ​eski adıyla Spirohome, solunum hastalıkları klinik araştırma teknolojileri alanında dünya lideri olan ERT ve Türkiye’nin en büyük elektronik üreticilerinden KAREL‘den 13 milyon Euro değerleme ile stratejik bir yatırım aldı.

Kronik solunum hastalıklarına yönelik dijital sağlık çözümleri sunan Inofab Health, geliştirdiği dünyanın ilk kişisel ultrasonik spirometresi Spirohome’u 2019 Haziran ayından bu yana 45 ülkede kullanıcıları ile buluşturdu. Geçen bir yılda, Spirohome, Good Design Awards 2019, Reddot 2020, Core77 Design Awards 2020, gibi pek çok uluslararası tasarım ödülünün de sahibi oldu.

COVID pandemi sürecinde özellikle hastanelerin solunum testi laboratuvarlarının kapanması sebebiyle hastaların evden akciğerlerini ölçümlemesi çok daha anlam kazandı. Bu dönemden başlayarak, Inofab Health’in Spirohome kişisel spirometre ve Spirocloud uzaktan takip çözümlerine Avustralya, Almanya, İngiltere, İspanya gibi ülkelerden yoğun talep geldi.
Inofab Health için aldığı bu yatırım, beraber önemli işbirliklerinin de başlangıcı oldu. 2019’da FDA onayı almış %75 ilacın araştırmalarında yer alan ERT, Spirohome’u Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında solunum ilaçların etkinliğinin ölçüldüğü araştırmalarda kullanılacak. Spirohome sayesinde çalışmalara katılan hastaların akciğer değerleri evden takip edilebilecek.

Karel ise yaptığı nakit yatırımın yanı sıra, Inofab Health ile üretim bazlı bir işbirliğine de gitti. Karel’in yüksek üretim kapasitesi ve altyapı teknolojilerindeki gücü Inofab Health’in büyümesini hızlandıracak.

Inofab Health aldığı yatırım ile ABD marketi için FDA onayını tamamlamayı hedefliyor. Şirket, sadece donanım ürünleri ile değil yeni geliştirdiği Spirocloud uzaktan hasta takip yazılımları ile sistem çözümü olma yolunda ilerliyor. Bu yatırım da önemli bir büyümenin habercisi niteliğinde.

İlk tohum yatırımını ACT Venture Partners liderliğinde 2017 ve 2018 yıllarında alan Inofab Health, Spirohome’un ARGE ve ticarileştirme süreçlerini tamamlamıştı. 500 İstanbul ve Growth Circuit VC da tohum yatırım turunda ACT Venture Partners ile beraber yer almıştı.

Güncel İçerikler