11Sight: Web siteniz üzerinden müşterilerle görüntülü görüşme yapmanızı sağlayan girişim

Yerli girişim 11Sight, tek tıkla başlatılabilen bir görüntülü etkileşim platformudur. Diğer görüntülü görüşme sistemlerine göre farkı, son kullanıcıların herhangi bir uygulama yüklemesine ve herhangi biri ile ilişki kurmasına gerek olmadan görüntülü görüşmeyi başlatabiliyor olmasıdır.

11Sight, görüntülü görüşmenin satış artırıcı bir enstrüman olarak kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Bazen satın almak istediğiniz ürünle ilgili aklınıza takılan soruları canlı chat üzerinden doğru ifade edemeyebiliyorsunuz, ya da uzun uzun yazmaktan üşeniyorsunuz. 11Sight ile bir ürün satın almak isteyen müşteriler, doğrudan ve bir uygulama yüklemeden, direkt tarayıcı üzerinden satıcıya bağlanarak aklındaki soruları soruyor.

Aleks Göllü, Farokh Eskafi ve Ercan Gümüş tarafından Ocak 2016’da San Francisco’da kurulan ve  girişim, öncelikli sektörünün otomotiv olduğunu öğrendik. Otomotiv sektörünün yanı sıra; gayrimenkul, sağlık ve finans sektörlerinde de aktif müşterileri bulunuyor. Yeni dönemde entegrasyonlarla farklı sektördeki müşterilere de hizmet vermeyi planlıyor.

11Sight sistemi nasıl çalışıyor?

Siz satıcı olarak platforma üye olduktan sonra web sitenize sistemin size özel tanımladığı butonu ekliyorsunuz. Potansiyel müşterileriniz, web sitenize girdikten sonra o butona tıklayarak, sizinle kendi cep telefonunuz üzerinden arama gelir gibi (örn: facetime vb.) tarayıcı üzerinden görüşme sağlıyor. Yani müşteriler canlı desteğe bağlanır gibi, arama yaparak görüntülü olarak bağlanıyor. Bu sistemi birden fazla cihaza entegre edip, ekibinizdeki birden fazla kişiye yönlendirebiliyorsunuz.

Ercan Gümüş hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamada “İlk hedefimiz öncü sektörlerimiz olan Otomotiv, Emlak, Finans ve Sağlık alanında görüntülü görüşme hizmeti veren, güvenilen bir marka olmaktır. Bu sektörlerin lider markalarıyla birlikte çalışarak başarı hikayeleri yazmak istiyoruz. Otomotiv sektöründe web sitesinden gelen satışları 2 katına çıkarmayı başardık. Bu başarıyı Emlak, Finans, Eğitim gibi sektörlerde de yakalamayı hedefliyoruz.

Sağladığımız maliyet avantajını daha fazla firmaya göstererek onları da ileri taşımak istiyoruz. Seyahatleri azalttığımız için karbon salınımını azaltarak çevreye faydalı bir iş yapıyoruz. Bu yüzden ne kadar geniş bir kitleye hitap edersek, Dünya’mıza o kadar faydalı olabiliriz. Mevcut durumdan kaynaklı bize oluşan talebin rüzgarını arkamıza alıp gerek şirket değeri anlamında gerekse müşteri sayımız anlamında hızlı büyümemizi devam ettirmek istiyoruz. Şu anda Amerika, İngiltere, Türkiye, Dubai ve Hindistan’da hizmet veren bir girişimiz, bu yıl 2 ülkeye daha açılmak istiyoruz.” dedi.

11Sight; Türkiye’de daha önce Istanbul Startup Angels, Keiretsu Forum Türkiye ve Nexus Ventures‘tan yatırım aldı.

Güncel İçerikler