Türk girişimcinin İngiltere’de kurduğu Goodsted, 225 bin Pound yatırım aldı [Özel Haber]

Sosyal ve çevresel etki yaratma konusunda işbirliğini kolaylaştıran bir platform Goodsted, egirişim‘e özel aldığımız bilgi doğrultusunda; İngiltere’den Mariana Investments, Finlandiya’dan Von Rettig aile üyeleri, EGİAD Melekleri ve diğer melek yatırımcılar dan 1 milyon 575 bin Pound değerleme ile 225 bin Pound yatırım aldı.

İngiltere merkezli girişim Goodsted, Selin Yiğitbaşı Ducker tarafından Mart 2018‘de kuruldu. 2018 yılı son çeyreğinde platformu geliştirmek üzere Univerlist’in kurucusu, Murat Ödemiş ve takımı ile çalışmaya başladı. Bu sene takıma Londra ve Türkiye den yeni üyelerde katılarak artık Goodsted takımı ve yatırımcıları ile büyük bir ekip oldu.

Goodsted platformu üzerinden bireyler, yeteneklerini ve iş becerilerini gönüllü olarak sosyal ve çevresel etki yaratan girişimlere, projelere ve yardım kuruluşlarına destek olmak için kullanırlar. Şirketler ve diğer organizasyonlar da platformu gönüllülük programlarını yönetmek amacıyla ve etki raporlamasını en doğru şekilde yapabilmek için kullanırlar. Bu sayede, hem bireyler, hem kamu sektörü, hem de özel sektör ayni platform üzerinden, sosyal ve çevresel gelişim hedefleri doğrultusunda işbirliğinde bulunabilirler.

Bu yatırım ile birlikte, Goodsted hem herkese açık olan bir marketplace modelini hem de özel platform tercih eden şirket ve organizasyonlara sunduğu SaaS hizmetini daha iyi sunabilmek için platform geliştirmelerini yapmaya devam edecektir.

Ayrıca, bundan sonraki süreçte pazarlama konusunda daha çok harcama yaparak yeni müşteri kitlelerine ulaşıp, sürdürülebilirliğini arttırmak için ekstra çalışmalar da yapacaktır.

Bu çalışmalar ile birlikte global ölçekte büyümeye hazır hale gelecek ve 2021 yılında hedeflenen yatırım turunda global ölçekte büyüme konusunda aksiyon alabilecektir.

Güncel İçerikler