Finansal piyasalara çözümler üreten Ziv4 Technology, 1 milyon euro değerleme üzerinden 65 bin euro yatırım aldı

Ocak 2023 itibariyle Estonya’da kurulan yapay zeka ve algoritma odaklı finansal teknoloji şirketi Ziv4 Technology, 1 milyon euro değerleme üzerinden 65 bin euro tohum öncesi yatırımı aldı.

Yatırım turuna Türkiye ve Azerbaycan’dan bilinen isimlerin katılması dikkat çekerken; Tamer Capital CEO’su Kemal Tamer liderliğinde yürütülen tur, EGİAD Melekleri Yatırım Ağı Koordinatörü Melisa İtmeç, Global Kripto Para Borsası Yöneticisi Celil Öztürk ve Plato Capital CEO’su Tamerlan Bayramlı‘nın katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Finansal piyasalardaki amatör ve yarı-profesyonel yatırımcılara ciddi avantajlar sağlayacak teknolojileri, herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi amaç edinen şirket; yatırımın ardından, ürün geliştirmeye devam ederek yapay zekanın çarpan etkisini, ürün portföyünde artırmayı hedefleyecek.

Girişimin geliştirdiği ürünler arasında: Kripto paralar için Algo-trade, korelasyon botları, yapay zeka destekli haber analizi ve otomatik işlemler yer alıyor. Şu anda Binance ve Gate borsalarıyla entegre olan bu botların, her geçen gün entegre olduğu borsa sayısı hızla artıyor.

Girişimin, Borsa İstanbul için KAP haberlerini analiz edip sınıflandıran ve gelen haberlere göre otomatik alım-satım yapan yazılımları da dikkat çekiyor.

Girişimin kurucu ortakları Ahmet Yasin Acar, Ömer Faruk Yıldırım ve Hüseyin Kaan Küçük verdikleri ortak demeçte;

“Yatırım aldığımız bu dönemde ürünlerimizi tamamlayıp yapay zekanın gücünü daha da artırmak için çalışacağız. Teknolojiyi herkes için ulaşılabilir kılarak demoktratik bir finansal piyasa ortamı yaratılmasına aracı olmak istiyoruz. Bu, bizim için finansal piyasalarda katma değer yaratma hedefimize ulaşmamızı sağlayacak en anlamlı dönüm noktasıdır.”

Bakü merkezli Sabah.HUB’ın altı ay süren hızlandırıcı programını başarıyla tamamlayıp Temmuz ayında gerçekleşen #BakuID2023 etkinliğinde 65 global girişim arasından finale kalan Ziv4, Avrupa’daki etkinlik ve yarışmalarda da yerini almaya başladı.

Güncel İçerikler