Estonya merkezli mülk yönetim yazılımı geliştiren Moderan, 270 bin Euro yatırım aldı

Ev sahiplerine mülk yönetimi yazılımı sunan Estonya merkezli PropTech girişim Moderan, sunduğu çözümleri Almanca dilini konuşan pazarlara, Çek Cumhuriyeti’ne ve Rusya’ya yaymak için 270 bin Euro yatırım aldı. Yatırım turuna emlak şirketi Zenith Family Office ve Lemonade Stand katıldı.

2015 yılında kurulan Moderan, ticari gayrimenkul sahiplerinin dijitalleşmesine yardımcı oluyor ve mülk sahibi ile kiracı ilişkilerini profesyonel olarak yönetilmesini sağlıyor. Bu girişime benzer olarak, hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda sizlere yerli girişim Missafir‘in yatırımını paylaşmıştık.

Kira yaşam döngüsü yönetimi ve varlık raporlama aracı, mülk sahiplerinin süreçlerini optimize etmelerine, zamandan ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı oluyor ve varlıklarının değerini artırıyor. Rotermann City, Lumi Capital, New Hanza Capital, Workland, YIT gibi Baltık ve Alman şirketleri var ve bu pandemi krizini işlerini büyütme noktasında bir fırsat olarak görüyor.

Moderan’ın kurucusu ve CEO’su Kristi Hakkaja “Bugünkü krizin gözle görülebilir değeri, satış süreçlerinin dijital kanallara aktarılması oldu. Almanya kadar karmaşık pazarlarda bile müşterilerin tutumu bir gecede değişti. Berlin’de birebir yapmayı planladığımız tüm toplantılar bu süreçte görüntülü görüşmelere dönüştü. Alman pazarında açık bir atılım oldu ve birkaç yeni müşteri kısa sürede bize katıldı.” diyor.

Moderan’ın çözümü tüm emlak portföyüne kapsamlı bir genel bakış sunmasıdır. Varlıklar, alanlar, sözleşmeler, son teslim tarihleri ​​ve şartlar. Buna ek olarak, 2020’nin başında rutin maliyetlerin otomatik olarak hesaplanması için yeni bir özellik eklendi; bu özellik, gayrimenkul işindeki en çok zaman alan ve karmaşık süreçlerden birini çözüyor. Excel’i çok iyi kullanan mülk sahiplerinin bile, büyük hatalar yapabildiğini ve ciddi zararlara yol açabildiğini dile getiren kurucusu, Moderan’ı kullanmaya başlayanların bu hatalardan kaçınabileceğini söyledi.

Moderan, bir milyar Euro’dan fazla değeri olan 350’den fazla bina ve varlığı yönetiyor. Ticari kampüsler, alışveriş merkezleri ve teknoloji parkları gibi yüksek değerli varlıkları yöneten ticari gayrimenkul veya karma portföy sahipleri için de en uygun çözümler sunabiliyor.

Güncel İçerikler