Şirketlerin İK süreçlerini kolaylaştıran Fransa merkezli Neobrain, 3 milyon Euro yatırım aldı

Değişim ve kriz zamanlarında organizasyonları ve insanları desteklemek için Yapay Zekayı da kullanan Fransa merkezli İK teknolojileri girişimi Neobrain, Fransız girişim sermayesi şirketi Breega‘dan 3 milyon Eurı yatırım aldı.

Girişim, aldığı bu yatırımı uluslararası alanda genişlemek, ekibini büyütmek ve iş piyasası hakkında daha fazla araştırma yapmak için kullanacak.

Pandemi nedeniyle birçok kuruluşun yeniden yapılanma sürecine girdiği bir zamanda, çalışanların iş rolleri, süreçleri ve takım yapıları değişmeye başladı. 2014 yılında kurulan Neobrain, İnsan Kaynakları departmanının kararlarını öngören ve kolaylaştıran bir teknoloji geliştirerek, bu alanda işlemleri hızlandırmak istiyor.

24 kişilik bir ekibe sahip olan Neobrain, şirketlerin İnsan Kaynakları yönetimi konusundaki üç temel ihtiyaca etkin ve ilgili bir şekilde cevap verdiğini dile getiriyor. Çalışanların işe katılımı ve şirkete bağlılığı; şirket içi süreçlerin basitleştirilmesi ve akışı; çalışan becerilerinin şirket stratejisi ile uyumlaştırılması.

Girişim, geliştirdiği yeni teknoloji ve kurucu ekibin uzmanlığı sayesinde, bu süreçlerde şirket çalışanlarının yaşadığı olumsuz etkileri azaltarak, verimliliği artırmayı hedefliyor.

Paris’in doğusunda ve Lizbon’da yeni ofisler açtı. Aylık olarak 60 bin aktif kullanıcıya ulaştı ve pandeminin başlangıcından bu yana aylık büyümesini yüzde 50 artırdı.

Yeni yatırımla girişim, yıl sonuna kadar yaklaşık 40 kişiyi daha işe alarak iş gücünü üç katına çıkarmayı ve faaliyetlerini uluslararası alanda genişletmeyi amaçlıyor. HRtech şirketi olarak, iş ve becerilerin değişimi konusundaki tahminlerini güçlendirmek için iş piyasası analizini 50 ülkeden 100 ülkeye de büyütmek istiyor.

Neobrain CEO’su Paul Courtaud, “İşlevsellik, şirketlerin sürdürülebilirliğini garanti altına almak için önemli bir konudur. Yetkinlik ve motivasyonun istihdam ve eğitim arasındaki bağlantı haline geldiğini görüyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler