Paylaşımlı elektrikli scooter girişimi Beam, 26 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli paylaşımlı elektrikli scooter hizmeti veren mikromobilite girişimi Beam,  26 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım ile Kore, Avustralya, Malezya, Yeni Zelanda ve Tayvan’daki büyümesini hızlandırmak istiyor.

Türkiye’de Insider girişimine yaptığı yatırım ile tanıdığımız Sequoia‘nın Hindistan ayağı ile Hana Ventures‘ın liderlik ettiği Seri A yatırım turuna, RTP Global, AppWorks, Right Click, Cherubic, RedBadge Pacific ve birkaç yatırımcı katılmış. Ayrıca Beam bugüne kadar toplamda 32.4 milyon dolar yatırım almış.

Beam, Hindistan’daki rakipleri Bounce ve Yulu gibi toplamda 5 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin kasasına giren bu finansman ile bu pazarlardaki rolünü artırmaya çalışacak, ayrıca operasyonel ve mühendislik odağını büyütecek. Elektrikli ve benzinli scooterlar birçok Asya ülkesinde ve diğer yerlerde popüler hale geldi, çünkü nüfusun yoğun olduğu şehirlerde insanlar, daha hızlı ve daha düşük maliyetle dolaşmak için alternatif ulaşım araçları arıyorlar.

Scooter’ların dikkatsizce sokaklara park edilmesi ve kaldırımlarda gelişigüzel konulması ile zaman zaman sorunlar ortaya çıkabiliyor. Beam bu konuda bir çözüm geliştirerek scooter’ların doğru park edilmesi için uygulama içerisinden kullanıcılara doğru park noktasında öneriler sunuyor.

Beam’in kurucu ortağı ve CEO’su Alan Jiang; “Yeni teknolojimiz ve bir şehirdeki rastgele dağılmış scooter’larla ilgili sorunları azaltma yeteneğinden gerçekten heyecan duyuyorum. Bu, sektör lideri araç tutma oranlarımızı daha da geliştirmemize, operasyonel maliyetleri azaltmamıza ve en önemlisi, şehir sokaklarını daha temiz tutarak topluluklara fayda sağlamamıza yardımcı oluyor ”dedi.

Değiştirilebilir pillere sahip olan Beam’in yeni nesil e-scooter’ı Beam Saturn‘ün geliştirilmesi ve bu pazarlarda daha fazla yer alması için de çalışmalara başlanacakmış. Beam, kullanıcıların hastalık bulaşma endişesini gidermek için sıkı temizlik uyguladığını ayrıca açıkladı.

Güncel İçerikler