New York merkezli depolama girişimi MakeSpace, 55 milyon dolar yatırım aldı

Eşyalarınızı sipariş etmeyi, depolamayı ve almayı kolaylaştıran talebe bağlı depolama girişimi olan MakeSpace; Iron Mountain liderlik ettiği turda 8VC, Upfront Ventures, Maywic Select Investments, Ten Eighty, Provenio Capital ve CX Collective‘den 55 milyon dolar yatırım aldı.

COVID-19, birçoğumuzu yaşam alanlarımızı yeniden şekillendirmeye yönlendirdi ve bugün bu yeni trendden faydalanan girişimlerden biri olan MakeSpace, bu yatırımı duyurdu.

MakeSpace, eşyalarınızı bir depoda dışında muhafaza etme olanağı sunuyor. Müşterilerinin evinden depolanmak istenen eşyaları teslim alma hizmeti veya ücretsiz kargo ile gönderme imkanı da sunuyor.

MakeSpace, geçen yıl 20 yeni pazara daha açıldı ve Kuzey Amerika’daki pazarını büyüttü. Bugüne kadar depolama hizmetleri için gayrimenkul işletmeleri en büyük maliyetlerden biri olan inşaat sektörü ile ilgilenirken, MakeSpace, stratejik yatırımcısı Iron Mountain’ın altyapısını bu zorluğu atlamak ve ilgili maliyetleri azaltmak için kullandı.

MakeSpace’in iş gücünü nasıl planladığı ise dikkat çeken diğer bir özelliği. Rakip şirketlerde faaliyet gösteren birçok işçi, inşaat ve mimarlık çalışanları mevcut. Çalışan sayısı arttıkça çalışanların korunması ve faydalanması açısından denklem oluşturmak zorlaşıyor. MakeSpace ise her türlü görevlendirmede kendi ekibini ve çalışanlarını kullanarak sadece tam zamanlı çalışabilecek ekip üyelerini işe alıyor.

MakeSpace’in kurucusu ve CEO’su Gandhi, çalışanları mutlu etmek için çözüm önerisi olarak paketler oluşturarak çalışan sayısını avantaja çevirmeyi, işi bu şekilde ölçeklendirmeyi ve büyütmeyi öneriyor.

Güncel İçerikler