Şirketlerin mülakat ve işe alım süreçlerini yöneten Karat, 110 milyon dolar yatırımla 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Teknik şirketlerin işe alım süreçlerini kolaylaştıran Seattle merkezli Karat, 100 milyon dolar yatırım alarak 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Şirketleri ve çalışanları birbirine bağlayan SaaS platformu Karat, bugün yaptığı açıklamayla birlikte C Serisi fonlamada 110 milyon dolar yatırım alarak 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Tiger Global tarafından yönetilen Seri C finansman turuna şirketin mevcut yatırımcılarından olan Norwest Venture Partners, 8VC, Exor, Base Partners ve Sempervirens Fund gibi isimler de katılım gösterdi.

İş mülakatlarının adaylar ve kuruluşlar arasındaki iletişimi bozduğuna ve adayların potansiyellerini engellediğine inanan şirket, tutarsız mülakatlar, kısıtlayıcı tarama süreçleri ve önyargıyı ortadan kaldırarak verimli bir mülakat süreci yaratmayı hedefliyor. Seattle merkezli bir girişim olan Karat, “Interviewing Cloud” adını verdiği özelliğiyle, adayları deneyimli çevrimiçi mülakat ekibine yönlendirmenin yolunu bulan bir platform olarak faaliyet gösteriyor.

Şirket, çok sayıda kuruluşun üst düzey yetenekleri işe alabilmeleri için gereken ölçek ve hızda mülakat ve işe alım yapamadıklarını paylaştığını söylüyor. Bununla birlikte, çoğu kuruluşun işe alım hedeflerini karşılamak ve aday deneyimini farklılaştırmak için gereken kalite ve tutarlılık konusunda yeterli görüşme yapamamaları sebebiyle azımsanmayacak bir boşluk oluşuyor. Eski tip görüşme yöntemini alt üst ettiğini belirten şirket, Compass, Bank of America, Ford Motor, Schlumberger ve Amgen gibi dünyanın en büyük şirketlerinin teknik işe alımlarını dönüştürmek için Karat’a yöneldiğini vurguluyor.

Karat kurucu ortağı ve CEO’su Mohit Bhende son finansmanın hangi amaçlarla kullanılacağı hakkında yaptığı açıklamada, görüşmecileri eğitmek ve yönlendirmenin yanı sıra, mülakat sürecini analiz etmek amacıyla bu sürece daha fazla teknoloji ve veri bilimi eklemeye devam etmek için kullanmayı planladıklarını söyledi.

Güncel İçerikler