NVIDIA, veri merkezleri için çözümler üreten Mellanox’u 7 milyar dolara satın aldı

İlk olarak 11 Mart 2019’da NVIDIA’nın Mellanox’un satın alacağını duyurması ile başlayan süreç bugün tamamlandı.

Veri merkezi performansını optimize eden sunucular ve depolama için uçtan uca bağlantı çözümleri sunan Mellanox, oyun dünyasından yakından tanıdığımız grafik işlemcisi üreticisi ve birçok alanda hizmet veren NVIDIA tarafından 7 milyar dolara satın alındı.

Bu satın alma dünyanın önde gelen iki şirketini yüksek performans ve veri merkezi bilgi işleminde birleştiriyor.

NVIDIA’nın önde gelen bilgi işlem uzmanlığını Mellanox’un yüksek performanslı ağ teknolojisi ile birleştiren bu hareket, müşterilerin daha yüksek performans, daha fazla bilgi işlem kaynağı kullanımı ve daha düşük işletme maliyetleri elde etmelerinde çözüm olmak istiyor.

NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, “Yapay zeka ve veri biliminin geniş kullanımı bilgisayar ve veri merkezi mimarilerini yeniden şekillendiriyor. Mellanox ile yeni NVIDIA, Yapay Zeka’dan bilgi işlemden ağına, uçtan uca teknolojilere, işlemcilerden yazılıma kadar yeni nesil veri merkezlerini oluşturmak için önemli derecede fırsat görüyor.” dedi.

Mellanox’un kurucusu ve CEO’su Eyal Waldman, “Bu satın alma, kültürlerin, teknolojinin ve hırsların güçlü ve tamamlayıcı bir birleşimidir. Halkımız, ilerideki birçok fırsat için çok hevesli. Mellanox, yolculuğunun bir sonraki heyecan verici aşamasına adım atarken, müşterilerimize ve ortaklarımıza en ileri çözümleri ve yenilikçi ürünleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler