Yerli girişim Peoplise, Logo Yazılım tarafından satın alındı

Sizlere ilk kez Temmuz 2016’da Revo Capital yatırımı ve Ocak 2017’de 500 İstanbul’dan aldığı yatırımla karşınıza çıkardığımız işe alım süreçlerini dijitalleştiren yenilikçi insan kaynakları girişimi PeopliseLogo Yazılım tarafından satın alındı.

Öğrendiğimiz ilk bilgilere göre yüzde 86.70’i satın alınmış. Bildiğiniz gibi satın almalar genellikle %100 olarak gerceklesmez. İçeride yaklaşık yüzde 13.3’lük bir kurucuların hissesi kalmış oldu. Kuruculardan Güçlü Özenci ve Mehmet Ali Özenci, hisselerinin tamamını devredip çıkış yaptı. Yönetici Ortak Çağatay Güney ve ekibe 2018’de katılan ortak ve CTO Doruk Molo ise yeni büyüme döneminde yönetici ve ortak olarak görevlerine devam edeceklerdir.

Revo Capital ve 500 İstanbul’un da üçüncü çıkışı!

Bu satınalma ile hem Revo Capital 2013 yılında kurduğu 66 milyon dolarlık birinci fonundan hem de 500 İstanbul kendi fonundan üçüncü çıkışını yapmış oldu.

Yerli girişim Peoplise; Çağatay Güney, Güçlü Özenci ve Mehmet Ali Özenci’nin kurucu ortaklığında ODTÜ Teknokent bünyesinde Ocak 2013’te faaliyetlerine başladı. Şirket, kurumsal firmalara tüm işe alım ihtiyaçları için tasarlanmış entegre ve video özellikli dijital insan kaynakları yönetimi platformu sunuyor. Yetenek Yönetimi Sistemi olarak konumlanan çözümleri ile Peoplise başvuru takip sistemlerini (ATS), sosyal medya kaynaklı işe alımları, dijital değerlendirme ve markalaşma araçlarını içeren mobil uyumlu platformlara dönüştürmektedir.

2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla Revo Capital ve 500 İstanbul’dan yatırım almış olan şirketin, bugün 13 dilde hizmet sunduğu 74 kurumsal müşterisi vardır. 2019 yılında 1 milyondan fazla aday değerlendirilmesinde kullanılmış olan platformun müşterileri arasında BBVA Garanti Bankası, Coca-Cola, Allianz, Burger King, Renault, Ford ve Avis gibi önemli isimler yer almaktadır.

Logo Yazılım bu satın alma ile birlikte insan kaynakları ürün portfoyünü çeşitlendirmeyi ve müşterilerine yeni dijital çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Daha fazla detay aldıkça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler