Kanserde tanı süresini kısaltan Virasoft, Seri A turda TT Ventures ve DCP’den yatırım aldı

Virasoft, TT Ventures'ın liderlik ettiği ve Diffusion Capital Partners (DCP)'ın katıldığı Seri A turda 1.9 milyon dolarlık yatırım aldı. [Özel Yatırım Haberi]

Türkiye girişim ekosisteminde yatırımların durmadığını, yatırım şirketlerinin girişimcilere can suyu olma noktasında hız kesmeden yollarına devam ettiğini söylemek isteriz. İçerisinde bulunduğumuz süreçte yatırımlar durmadı, sadece yeniden şekilleniyor ve yakında belirsizlik kalktığında tekrardan artmaya devam edecek.

11 Nisan’da Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures‘ın dijital patoloji alanında yenilikçi teknolojiler üreten yerli yapay zeka firması Virasoft’la güç birliği yaptığının haberini sizlere ulaştırmıştık. Elimize ise tüm yatırım turunun detayları özel olarak ulaştı.

İki girişimci Gökhan Hatipoğlu ve Samet Ayaltı tarafından kurulan Virasoft, yine kendilerinden aldığımız bilgi doğrultusunda TT Ventures‘ın liderlik ettiği ve Diffusion Capital Partners (DCP)‘ın katıldığı Seri A turda 1.9 milyon dolarlık yatırım aldı.

Virasoft, kanserle mücadelede tanı süresini kısaltan, kalitesini arttıran yapay zeka destekli çözümler geliştiriyor.

Gökhan Hatipoğlu ve Samet Ayaltı

Kurucu ortaklar Gökhan ve Samet, aldığı yatırımla, egirişim’e yaptığı açıklamada hedefleriyle ilgili: “Aldığımız bu yatırımı ülkemizde daha çok hastanenin, daha çok doktorun faydalanabileceği erişim ve hizmet ağını kurmak, ülkemizden aldığımız güç ile de uluslararası pazara açılmak için kullanacağız. Kanser teşhis ve tedavisinde yapılan harcamaları düşürecek ve hızlı tanı imkanı verecek sistemler sunmayı; derin öğrenme modellerimiz ve telepatoloji yazılımları ile başta Amerika olmak üzere birçok ülkede örnek uygulama olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’ne göre her yıl 20 milyona yakın kişiye kanser teşhisi koyulurken, yine her yıl 10 milyona yakın kişi kanserden hayatını kaybediyor. Kanserin ekonomik etkisi 1.2 trilyon doların üzerinde ve her yıl yeni kanser vakalarında %60’ın üzerinde artış oluyor. Virasoft, geliştirdiği algoritmalar ile bu mücadelede ön saflarda yer alıp dünya çapında etki eden bir oyuncu olmak istiyor.

Güncel İçerikler