Tarım teknolojilerine odaklanan yerli girişim Doktar, Diffusion Capital Partners liderliğinde yatırım aldı

Tarım teknolojilerine odaklanan Doktar, Diffusion Capital Partners liderliğindeki Seri A yatırım turunu tamamladı. Yatırımın finansal detayları açıklanmadı.

Tarım ve gıda endüstrisinin dijital dönüşümüne yönelik uçtan uca teknolojiler geliştiren yerli girişim Doktar, seri A yatırım turunu tamamladı.

Doktar’ın A serisi yatırım turu, Diffusion Capital Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, DCP haricinde bireysel yatırımcılar ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Credia Ventures da katıldı.

Alınan yeni yatırım ile Doktar, hali hazırda 17’den fazla ülkede kullanılan ürünlerinin global penetrasyonunu artırmak amacıyla yurtdışı yapılanmasını güçlendirecek. Halen Yunanistan, İspanya ve Romanya pazarlarında faaliyet gösteren Doktar, bu yatırımla birlikte tüm Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’yı kapsamayı hedefliyor.

2017 yılında Tanzer Bilgen ve Selim Uçer tarafından kurulan Doktar, tarımsal üretimde etkili olan toprak, hava, ışık, bitki ve zararlı gelişimi gibi tüm faktörlerin takibi için, nesnelerin interneti tabanlı donanımlar geliştiriyor,; uydu ve radar gibi dış kaynak sistemlerine de bağlanarak, bulut tabanlı yapay zeka algoritmaları ile çiftçilerin, gıda firmalarının ve kamu kurumlarının tüm stratejik kararlarını bilgiye dayalı vermelerini sağlıyor.

Teknoloji geliştirmenin yanı sıra, bu teknolojilerin sahada sürdürülebilirlik etkisi yaratmasına da odaklanan Doktar, lider gıda firmaları için saha uygulamaları geliştirerek su tasarrufu, karbon tutulumu, kalıntı azalımı, verim artışı ve toprak onarımı gibi hedeflere ulaşılmasını sağlıyor.

Güncel İçerikler