Avon satış temsilcileri artık ödemelerini yerli fintech Paym.es üzerinden yapabilecek

Avon satış temsilcileri artık ödemelerini yerli fintech girişim Paym.es aracılığıyla akıllı telefon üzerinden online olarak istedikleri platformdan alabilecekler.

Türkiye’nin 81 ilinde ikamet eden on binlerce Avon temsilcisinin hayatını kolaylaştıracak bu iş birliği ile temsilciler, 20 saniye gibi kısa bir süre içerisinde satmayı planladıkları ürünlere ilişkin satış linklerini kendilerine özel Paym.es Paneli’nde hazırlayıp ilgili ödeme linklerini alıcılarıyla paylaşabilecekler.

Satışını gerçekleştirecekleri Avon ürünün bilgilerini eklendikten sonra karşı tarafa iletecekleri bir link elde eden temsilciler, bu linki alıcıya SMS, Instagram, Facebook, WhatsApp, Twitter gibi online platformdan iletebilecekler. Ödemeler ise ertesi iş günü temsilcilerin hesabına aktarılacak.

Yaşadığımız Korona Virüs sürecini de dikkate alan Paymes ve Avon bu iş birliğini; hem Avon müşterilerinin hem de temsilcilerinin sağlığını korumak için önemli bir adım olarak yorumluyor. Ek olarak bu dönemde birey ve kurumların tahsilat kabiliyetlerinin zorlaşması, müşterilerin nakit ödemeden kaçınması gibi süreçler de bu iş birliğinde kritik bir rol oynuyor.

Paymes Kurucu Ortağı Şehlem Akbulut: “Öncelikli olarak tüm dünyada bu kadar fazla kadına dokunan bir firma ile iş ortaklığı yapmak firmamız için çok değerli. İnsanlar artık hijyen kuralı gereği ödemelerini online kanallardan yapmaya özen gösteriyor, satıcılar da aynı şekilde korona salgının olduğu bugünlerde satışlarının etkilenmemesi için tamamen online mecralara yöneldi. Avon’la gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile Avon temsilcilerinin ticarete ara vermeden, bu süreçten gelirlerini devam ettirerek etkilenmemelerini sağlamayı amaçlıyoruz.Dolayısıyla Avon’la gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğini çok önemli bir örnek proje olarak görüyoruz. Bu süreç iş yapış şekillerini değiştireceği gibi ödeme yöntemleri anlamında da köklü değişikliklere neden olacak. Biz var olanı yapmak yerine yeni geliştirmeler yapmaya odaklı bir şirketiz ve bu nedenle yeni çalışmalara ve iş birliklerine imza atmaya devam edeceğiz.” diyor.

Güncel İçerikler