Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu görevine 3 ay ara veriyor

Bilişim teknolojileri sektöründe 30 yıllık çalışma hayatına sahip olan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, LinkedIn hesabı üzerinden yayınladığı bir yazıda mevcut görevine üç ay ara verme kararı verdiğini açıkladı.

17 yıldır Microsoft ailesinin bir parçası olan ve son 5 yıldır Microsoft Türkiye’de Genel Müdür olarak görev yapan Murat Kansu, üç ay boyunca şirketten uzaklaşacak. Bu zamanını ailesiyle geçirmek istediğini ve geleceğine dair planlar yapacağını belirten Kansu, görevini geçici olarak Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz‘a devrediyor.

Kansu, “Türkiye geleceği bulutla yakalayacak” vizyonuna dikkat çekti

Yayınladığı yazıda görevine üç ay süreyle ara vermesinin yanı sıra bugüne kadar ekibiyle yaptığı önemli çalışmalara da dikkat çeken Murat Kansu, 5 yıldır “Türkiye geleceği bulutla yakalayacak” vizyonuyla hareket ettiklerini ve çalışmalarıyla Türkiye’deki potansiyeli ortaya çıkarmak için teknolojilerini seferber ettiklerini belirtti.

Microsoft Teknoloji Merkezi’nin de Türkiye’ye kazandırıldığına vurgu yapan Kansu, yapay zeka ve arttırılmış gerçeklik gibi yeni teknolojilerin Türkiye’de yaygınlaşması için de Microsoft Türkiye olarak tüm güçlerini ortaya koyduklarını açıkladı.

Microsoft’un Türkiye’de yürüttüğü farklı programlarla 350 bin kişiye ücretsiz eğitim verdiğini söyleyen Murat Kansu, Teknolojinin Kadın Liderleri yarışmasıyla teknolojide toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için yaptıkları çalışmayı da hatırlattı.

Güncel İçerikler