Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Koronavirüs Covid-19 Dünya Haritası yayınlandı

COVID-19’a karşı bilginin doğru ve hızla ulaştırılması konusunda çalışmalarını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Koronavirüs Covid-19 Dünya Haritası‘nı yayınlandı.

Sizlere dün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın ortak yürüttüğü COVID-19 Türkiye Web Portalı açıldığını, geçtiğimiz haftalarda ise Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yayınlanan Corona Virüs haritasını paylaşmıştık.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan haritada Türkiye ve dünyadaki; tanı, iyileşen ve ölüm‘lerin son durumlarını güncel olarak görebiliyorsunuz. Ülkeleri kendi aralarında karşılaştırabiliyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse; portal üzerinden İtalya ile İspanya’yı karşılaştırdık. Turuncu olan İtalya, Bordo olan ise İspanya. Kendi aralarında nasıl bir yol izliyorlar, COVID-19’a karşı nasıl tepki veriyorlar gibi birçok sorunun yüzeysel cevabına ulaşabiliyorsunuz. Bu karşılaştırmada olduğu gibi siz de istediğiniz ülkeleri kendi aralarında karşılaştırabilir, virüsün yayılması ve etkisi konusunda yorum geliştirebilirsiniz.

Güncel İçerikler