Intel, Pandemi nedeniyle aşı olmayan çalışanlarını ücretsiz izne çıkaracağını belirtti

Teknoloji devi Intel, pendemi nedeniyle çalışanlarının 4 Ocak'a kadar aşı olması gerektiğini belirtiyor.

Dünyaca ünlü teknoloji üreticisi Intel, kullanıcıları için ürettiği ürünlere ek bu ürünleri geliştiren kişiler içinde yeni önemler almaya devam ediyor. Henüz aşı olma fırsatı bulamamış veya aşı karşıtı olan kişilerin 4 Ocak’a kadar COVID-19 aşısı olması gerektiğini bildirdi.

Associated Press ve The Oregonian yayınlar tarafından ele alınan konuya göre Intel, henüz aşı yaptırmamış kişileri evden çalıştırsa da her hafta mutlaka test yaptırmalarını talep ediyor. Haftalık testlerin çalışanlar tarafından yapılmaması nedeniyle şirket, 4 Ocak’a kadar tüm çalışanlarının aşı yaptırmış olması gerektiğini söylüyor.

Intel İnsan Kaynakları Müdürü Christy Pambianchi tarafından açıklanan bilgilere göre çalışanların, gelecek yılki tıbbi ihtiyaçları da 15 Mart’a kadar ele alınacak. Şirketin geçen aylarda bu tarihi daha erkene çekse de bu uygulamaya uymayan insanlar olmuş ve aşı yaptırmamıştı.

Eğer Intel bu kararının arkasında kalırsa çalışanlar 4 Ocak itibariyle en az 3 aylık ücretsiz izin kullandırılmak zorunda bırakılacak. İşten çıkarma gibi bir konuyu ele almayan Intel, izinli sayılacak çalışanların, şirket tarafından özel sağlık desteği alacağı bilgisi de elde edildi.

ABD başkanı Joe Biden’ın 100’den fazla çalışanı olan şirketlerin aşı yaptırma zorunluluğunu getirmesi nedeniyle Intel, böyle bir kararı uygulamaya başlamış durumda. Ancak ABD Federal Mahkemeler tarafından bu zorunluluğun olmadığı konuşulmakta. Her ne olursa olsun Intel’in bu kararı kendi şirket politikasında yer verme hakkı bulunuyor. Ek olarak Google’ın da son dönemde Intel gibi COVID önemlerini arttırdığı söyleniyor. Google’ın bu konu hakkındaki önemlerinin de yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Güncel İçerikler