Covid-19’a karşı online hackathon Coronathon Türkiye’yi kazanan 12 proje belli oldu

Sizlere geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz, Corona Virüs’ün meydana getirdiği sorunlara sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi çözümleri olan bireyleri ve takımları bir araya getiren online hackathon Coronathon Türkiye‘nin kazananları belli oldu.

Toplamda 1500’den fazla kişinin ve 150 civarında projenin katıldığı yarışta, 50’den fazla paydaş bir araya geldi, 150’den fazla mentor girişimcilere yardımcı oldu.

Birinciye 20 bin TL olmak üzere her bir projeye 10 bin’er TL ödül verildi.

Coronathon Türkiye’de dereceye giren 12 proje:

(Birinci olan proje) Medibook: COVID-19 pandemisi süresince hastaneye gitmesi istenmeyen ancak sağlık hizmeti alması gerekli gruplara görüntülü, uzaktan takip modülleriyle sağlık hizmet verilmesi amaçlandı. Projede iki odak noktası üzerinde duruldu: Kronik hastaların telemedicine yoluyla ilaç/ürün siparişleri, laboratuvar dahil tüm hizmetlerinin evden sağlanması ve dijital süreç yönetimi; COVID-19 riski taşıyan karantina altındaki hastaların, hekimlerin sağlığını tehlikeye atmadan uzaktan takibi.

Biotel: Uygulama, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinde bulunan bir makine sayesinde, Türkiye’de atıl olarak duran bu potansiyeli ortaya çıkarma ve günlük yapılan test sayısında artış sağlama amacı taşıyor.

Studio Canlı: Amaç; karantina döneminin sosyal ve psikolojik etkilerini azaltmak için, iyi yaşam uzmanlarıyla (yani mindfullness, meditasyon, psikoloji, koçluk, yoga ve fitness uzmanlarıyla) buna ihtiyacı olan insanları buluşturmak. Canlı 1/1 görüşme ve ders uygulaması.

Expona: Evden eve online atölyeler platformu. Evde yalnızlaşan, sosyalleşemeyen veya çocuklarının daha farklı şeyler yapmasını isteyen insanlar için, evden eve online sunulabilecek deneyimler pazar yeri platformu.

BirCan: Sokak hayvanlarını gönüllü olarak besleyenleri, STK’ları, belediyeyi, veterinerleri, evcil hayvan sahiplerini, talep sahiplerini bir platformda bir araya getiriyor. Amaç; tüm paydaşları organize bir şekilde ve ortak akılla, tespit edilen alanlarda hayvanlara bakmaya, onları beslemeye ve dayanışmaya yönlendirmek.

CoroWarner: COVID-19 için testi pozitif çıkmış kişiyle kamusal alanda bir arada bulunmuş veya sosyal etkileşime girmişseniz sizi anlık ve anonim olarak uyaran, sonrasında da sizin mevcut durumunuzla etkileşime girme seviyeniz doğrultusunda otonom tavsiye yönlendirmesi (Yapay zekâ algoritması ile) yapan bir mobil uygulama.

Güvende Kal: Jeolokasyon desteğiyle insan yoğunluğunu tespit edip bu veriyi kullanıcılarına sunan, aynı zamanda hastalığın bilinen ve bilinmeyen semptomları üzerinden kullanıcıların kendi sağlık durumlarını kontrol etmelerini sağlayan, semptom ve yoğunluk verilerinin istatistiklerini tutan bir mobil uygulama.

CoronApp: Salgını takip edebilmek için, bireylerin birbirleriyle olan temaslarını bluetooth sinyalleri gibi built-in sensörlerle arka planda takip ederek, etkileşime geçtiği bir vatandaşta bir virüs tanısı durumunda kişinin temas ettiği kişileri uyaracak bir mobil uygulama.

Neoanka: Yapay zekâ tabanlı olarak geliştirilen bu uygulama hastalık belirtilerini analiz edecek semptom analizi algoritmalarıyla, COVID-19 şikayetleri dışındaki sağlık şikayetlerinin doğru uzmanlık branşına sınıflandırılması ve ilgili uzmanlık branşından hekim ile hastaların online görüşme yaparak sağlık hizmetinden faydalanmaları amacını taşıyor.

Fact Checker: COVID-19 salgını başta olmak üzere, ülkemizde var olan bilgi kirliliğine karşı haber doğrulayıcılarının yalan haberlerle savaşmalarına yardımcı olacak bir sistem.

Kolkola: Gönüllüleri, STK’ları ve sponsorları bir araya getiren bir “gönüllü” pazar yeri. Bu uygulamayla, herhangi bir STK ya da oluşum pazar yerine planladıkları ve sorumlu oldukları bir “görev” yüklüyor (mesela CORONA’dan dışarı çıkması yasak olan yaşlılar için alışveriş yapmak).

CoGuard: İnsanların COVID-19 kaynaklı ve benzeri sağlık sorularına ve isteklerine cevap vermek için uzmanları ve kurumları bir araya getiren bir chatbot uygulaması.

Güncel İçerikler