IBM, Microsoft, Google ve Amazon COVID-19 araştırmaları için Beyaz Saray ile iş birliği yapıyor

COVID-19 salgınının ortaya çıktığı ilk günden beri hem büyük şirketler hem de devletler virüsü analiz etmek, yayılmasını engellemek ve virüsün yol açtığı ekonomik problemleri önlemek için çalışmalar yürütüyor. Bu konuyla ilgili faaliyet gösteren şirketler arasında ABD merkezli teknoloji devleri IBM, Microsoft, Google ve Amazon da yer alıyor.

Şirketler, kendi bünyelerinde COVID-19’a karşı mücadele için çalışmalarını yürütürken bugün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Trump’ın açıklamasına göre “Amerika’nın süper bilgi kaynaklarının gücünü ortaya çıkarmak” için Beyaz Saray, Enerji Bakanlığı ve IBM arasında kamu / özel sektör konsorsiyumu oluşturuldu.

IBM, Beyaz Saray ve Enerji Bakanlığı tarafından sürdürülen bu konsorsiyumda Google, Microsoft ve Amazon da destekçi olarak yer alıyor. Konsorsiyum kapsamında IBM, süper bilgisayarlarla epidemiyoloji, biyoinformatik ve moleküler modelleme konusunda hesaplamaların daha fazla yapılabileceğini ve çok sayıda işlem gücünün COVID-19 araştırmalarına büyük bir katkı sağlayacağını belirtiyor.

Amazon Web Services, Google ve Microsoft gibi şirketler de bugüne kadar açıkladıkları bütçeler ve hizmetlerle COVID-19 araştırmalarını desteklemeye devam ediyor. Microsoft, Azure bulut platformunu daha geniş kitlelere açarak araştırmacıların ihtiyaç duyduğu araçlara erişmesini sağlıyor. Google ise Google Cloud servisiyle birlikte yüksek hesaplamaların bulut sunucuda tutulmasını sağlıyor.

Ayrıca diğer ABD merkezli teknoloji devi olan Apple, her ne kadar konsorsiyumda anılmasa da kendi aldığı COVID-19 önlemleriyle tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Apple’ın COVID-19 tedbirlerine ilişkin haberimize bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler