Teknoloji devi Apple’ın COVID-19’a karşı aldığı tüm önlemler neler?

1 trilyon dolara yakın piyasa değeriyle dünyanın en büyük şirketi Apple, halk arasında “koronavirüs” olarak adlandırılan COVID-19‘un Çin’de görülmeye başlandığı ilk günden beri konuya hassas yaklaşıyor ve virüsün dünya çapında bir salgın haline gelmesini önlemek için çeşitli tedbirler alıyor. Apple’ın COVID-19’a karşı aldığı önlemler virüsün yayılmasını önlemenin yanı sıra diğer organizasyonlara da örnek olabilecek nitelikler taşıyor.

Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyadaki Apple Store’lar kapatıldı

Apple’ın aldığı önlemlerin başında Apple Store’ların geçici bir süreliğine kapatılması geliyor. Apple, henüz virüs yayılma dönemindeyken Çin’deki 42 mağazasını kapatarak virüsün oluşabileceği kalabalık ortamı engelledi. Çin’de hayatın normale dönmesiyle birlikte Çin’deki Apple Store’lar yeniden hizmete başlarken, bu kez Apple Store Zorlu Center ve Apple Store Akasya AVM mağazalarının da aralarında bulunduğu Çin dışındaki tüm Apple Store’ları kapadı.

Apple Store Zorlu Center, Istanbul

Çin dışında dünyanın her noktasındaki Apple Store’lar, virüsün oluşabileceği olası bir ortamı engellemek amacıyla 27 Mart‘a kadar kapalı olacak.

WWDC 2020 dijital ortamda gerçekleşecek ve San Jose organizasyonlarına 1 milyon dolar destek sağlanacak

Apple tarafından her yıl San Jose‘de organize edilen ve dünyanın dört bir yanından Apple ekosistemi için yazılım geliştiren herkesi bir araya getiren Worldwide Developer Conference (WWDC), bu yıl COVID-19’un yaygınlaşması nedeniyle internet ortamında düzenlenecek.

Apple, her ne kadar fiziksel ortamda geliştiricileri bir araya getirmese de macOS, iOS, iPadOS, tvOS ve watchOS işletim sistemlerinin yeni sürümlerinin ve çeşitli Apple ürünlerinin duyurulacağı Apple Keynote canlı yayınla herkes tarafından izlenebilir olacak. Tüm dünya basınının gözlerini çevireceği Apple Keynote, Apple tarihinde ilk kez yepyeni bir deneyimle seyircisiz ortamda gerçekleşecek.

Basın konferansının yanı sıra geliştiricilerin ilham aldığı diğer oturumlar da dijital ortamda erişilebilir olacak. Apple, Haziran 2020‘de gerçekleştireceği WWDC 20’de konferansa akredite geliştiricilerin oturumları takip etmesini sağlayacak.

Apple, WWDC’yi San Jose’de gerçekleştirememesiyle birlikte bölgedeki organizasyonların ekonomik problem yaşamaması için San Jose yerel organizasyonlarına 1 milyon dolar katkıda bulunacak.

COVID-19 salgının ardından hayatın normale dönmesi için 15 milyon dolar destek sağlanacak

Apple, COVID-19’un dünya genelinde bir salgın olmasıyla birlikte minimum hasarla atlatılması için yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, virüsün etkilerinin geçmesiyle birlikte dünya hayatının normale dönmesine de özen gösteriyor. Bu nedenle Apple CEO’su Tim Cook‘un açıklamasına göre Apple, dünyadaki hayatın normale dönmesi için 15 milyon dolar destek sağlayacak.

Apple, tüm dünyada esnek çalışma modeline geçiyor

Apple Store’lar kadar Apple ofislerinde de COVID-19’un önüne geçilebilmesi için Apple, sosyal mesafeyi olabildiğince en üst seviyeye çıkarıyor. Tim Cook tarafından yayınlanan ve basın mensuplarına da servis edilen ‘COVID-19 Yanıtı’ başlıklı mektupta, Çin dışındaki tüm Apple ofislerinde işi elverişli olan herkesin uzaktan çalışma modeline geçtiği belirtiliyor.

İşi gereği ofiste çalışması gereken tüm Apple çalışanları içinse COVID-19’a karşı tedbirler konusunda rehberlik edebilecek kişiler, çalışanlara sürekli bilgiler veriyor. Ayrıca tüm Apple ofisleri sıklıkla dezenfekte ediliyor. Aynı zamanda tüm Apple ofislerinde sağlık taramaları ve sıcaklık kontrolleri yapılıyor.

Apple, saatlik çalışma karşılığında ücret alan çalışanlara da normal düzendeki çalışma saatlerine göre ödeme yapmaya devam ediyor. Böylelikle saatlik çalışanların da ekonomik problemler yaşamasının önüne geçiyor.

Güncel İçerikler