Aydın Şenkut’un kurucusu olduğu Felicis Ventures, 510 milyon dolarlık yeni fon kurdu

Google’ın ilk ürün müdürü ve ilk 100 çalışanından biri olmasıyla Silikon Vadisi’nin yıllar önce en bilinen isimlerinden olan Aydın Şenkut, 15 yıl önce kurduğu Felicis Ventures ile birlikte de adından söz ettirmeye devam ediyor. Menlo Park merkezli yatırım fonu Felicis Ventures, yeni fonu için 510 milyon dolar taahhüt etti.

Bir önceki fonunu 2018 yılında 270 milyon dolarlık taahhütle başlatan Felicis Ventures, bu fonunu 310 milyon dolar yatırımla kapatmıştı. Şirket, yeni fon taahhütüyle birlikte de 7. fonunu resmen başlatmış oldu.

İlk kurulduğu dönemde erken aşama yatırımlarına odaklanan ancak fonun büyümesiyle birlikte yatırım alanlarını da genişleten Felicis Ventures, birçok yatırım fonundan farklı bir strateji izleyerek global bir ofise sahip olmadan hareket ediyor. Şu anda Bay Area içerisinde Silikon Vadisi ve San Francisco‘daki ofisleriyle faaliyet gösteren fon, global ofis açmadan tüm faaliyetlerini bu bölgeden yürütmek istiyor.

Ayrıca Felicis Ventures, yatırım yapacağı şirketleri seçerken de öncelikle pazarları inceliyor. Önce yatırım yapmak istediği pazara karar veren Felicis Ventures, daha sonra pazardaki hangi girişime yatırım yapması gerektiğini değerlendiriyor.

Felicis Ventures’ın yatırım yaptığı şirketler arasında Fitbit, Adyen, Shopify gibi dünya devleri yer alıyor.

Güncel İçerikler