Spor odaklı girişim Kafa Kafaya, 2.8 milyon TL değerleme ile Buba Campus’ten yatırım aldı

Türkiye’de amatör ve yarı amatör seviyede yapılan spor kategorilerinde mekan, sporcu, takım eşleştirmelerine destek olan B2B ve B2C’de Saas modeli ile faaliyet gösteren Kafa Kafaya, BUBA Campus’te 2.8 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı.

2018 yılında Beta versiyonunu yayına süren Kafakafaya ekibi, programı geliştirerek IOS ve Android tabanlı telefonlarda kullanıma açtı.

“Kafa Kafaya” veren kurucular arasında Halı Saha, Spor Tesisi, Sinema İşletmecisi iş adamları ile Youtuberlar var

Kurucu ortaklardan Onur Yağan aynı zamanda Adana’da 1 Spor Tesisi ve 1 halı sahası bulunan bir girişimci. Ortağı Berker Kaya ise Mersin, Adana ve Hatay’da 4 sinema ve 12 salonu bulunan bir girişimci. Milyonlarca takipçileri bulunan Türkiye’nin önde gelen sosyal medya fenomenleri Oğuzhan Uğur ve Fırat Sobutay ise diğer kurucu ortaklar arasında yer alıyor.

İlk sportif platform, halı sahalar

Spor ve eğlenceyi bir arada sunan ve sosyal platfom görevi üstlenen kafakafaya ilk olarak halı sahaların tüm paydaşlarına yönelik aşağıdaki hizmetleri sunuyır.

  • Takımların eksik mevkileri için uygun nitelikte oyuncu bulma,
  • Sporcuların kendilerine uygun takım bulma,
  • Takımların güçlerine uygun rakip takım bulmasını sağlama,
  • Takımların uygulama üzerinden halı sahalarda rezervasyon ve güvenli ödeme yapmasını sağlama,
  • Halı saha işletmelerinin turnuva organize etmesini ve içme suyundan futbol topuna kadar her türlü malzeme ihtiyaçlarını karşılama gibi çözümler üretiyor.

Sistemde 1000’e yakın halı saha var

Şuan veri tabanında 1000’e yakın halı saha tesisi bulunduran uygulama; halı saha lokasyon ve telefon bilgileri yanında tesis özellikleri hakkında da kullanıcılara aydınlatıcı bilgiler sunuyor.

Kurucularının, spor tesisleri, halı sahaları ve sinemalarının bulunması aynı zamanda sosyal medya fenomeni olarak prodüksiyonlara imza atıyor olmaları Kafa Kafaya’nın önemli artılarından biri olarak göze çarpıyor.

Özellikle halı saha işletmecileri için en büyük problemin maç rezervasyonlarının maçtan çok kısa süre önce iptal olması olduğunu vurgulayan kafa kafaya ekibi online ödeme ile işletmecilerin de hakkını korumayı hedefliyor. Yazılımın ikinci versiyonunda halı saha sektöründe devrim yapmayı hedefleyen uygulama; halı saha işletmecilerine ajanda yı bıraktırmayı vaad ediyor. Önümüzdeki günlerde yayına almayı planladığı özellikler arasında muhasebe ve stok takibi gibi birçok yenilik var.

Girişimle ilgili yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler