Insight Partners, bulut veri yönetim şirketi Veeam’i 5 milyar dolara satın alıyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde Insight Partners, bulut veri yönetim şirketi Veeam‘e 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Görünüşe göre, şirketin gidiş hattından oldukça memnun olan Insight Partners, Veeam’i 5 milyar dolara satın alıyot.

Veeam, müşterilerine bulut üzerinde veri yedekleme ve olası aksi durumlarda veri kurtarma konusunda destek veren bir şirketti. Merkezi İsviçre Baar’da bulunan şirket, 2019 yılı içerisinde 1 milyar dolar gelir elde ettiğini söylüyor. Fortune 500 şirketlerinin yaklaşık %81’i dahil olmak üzere, dünya çapında 365.000+ müşterisi bulunuyor.

Constellation Research kurucusu ve baş analisti Ray Wang, veri yönetiminin şirket içi ve buluttaki verilerle çalışan şirketler için giderek daha önemli bir araç olduğunu söylüyor. Ayrıca “Veri yönetimi alanı hızla büyüdüğü için bu akıllıca bir hareket. Hibrit bulutları yönetmek için çok fazla yatırım var ve veri yönetimi kurumsal büyümenin önemli bir anahtarı.” dedi.

Şirket merkezini ABD’ye taşıyacak Veeam’in şu anda ABD’de yaklaşık 1.200 çalışanı var, 2021 yılında buradaki operasyonlarını genişletmeyi hedefliyor.

Veeam, hem Amazon Web Services hem de Microsoft Azure için yedekleme ve kurtarma araçlarının yanı sıra Cisco, IBM, Dell EMC ve HPE gibi çeşitli büyük kurumsal şirketlerle de ortaklıklar kuruyor.

Crunchbase verilerine göre, 2006 yılında kurulan şirketin bugünkü satın alımından önce 1 milyar dolardan fazla bir değerlemesi vardı. Satın alma anlaşmasının, bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.,

Yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler