Mağaza içi müşteri davranışını analiz eden Udentify, StartersHub’dan 150 bin dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde hızlandırma programı yapısından erken aşama teknoloji yatırım fonuna dönüştüğünü duyurduğumuz StartersHub, 150 bin dolar ile yeni modeliyle ilk yatırımını perakende teknolojileri alanında çözüm üreten Udentify’a yaptı.

Türkiye çıkışlı bir yapay zeka teknolojisi olan Udentify perakende sektörü başta olmak üzere fiziksel mekanda iş yapan her sektöre gerçek zamanlı müşteri takibi sağlayarak performans arttırmayı amaçlamaktadır. Gerçekleştirdiği ilk yatırımını egirişim üzerinden duyuran StartersHub’ın yeni dönemindeki yeni yatırımlara da yine bizim aracılığımızla ulaşabileceksiniz.

“Computer Vision” teknolojisi

Bilgisayarlı Görme “Computer Vision” teknolojisini mağazadaki kameralar aracılığıyla kullanarak müşterilerin alışveriş davranışlarını inceleyen girişim, sunduğu derinlemesine veri analizi sayesinde yöneticilerin mağazalarını ve müşterilerini daha iyi tanımalarını amaçlamaktadır. Kısacası Google Analytics’in verdiği online hizmeti geleneksel perakende sektörüne sağlamakta, ek olarak da yapay zeka teknolojisiyle mağaza özelinde oluşturulmuş tavsiyelerle yönetime destek olmaktadır.

2017 yılında kurulmuş olan Udentify, şu an Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde aralarında Nike, Vatan Bilgisayar, Watsons ve Media Markt gibi markaların bulunduğu 20’den fazla perakende zincirine 80’den fazla mağazada hizmet vermektedir. Ayrıca Eylül 2018’de 300 bin TL’lik bir yatırım almıştı.

Girişimin Hedefi

Udentify kurucu ortağı ve CEO’su Can Dörtkardeşler, Udentify’ın StartersHub’dan aldığı yatırımla Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa pazarına girme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Ayrıca müşteri ilişkileri ve AR-GE ekiplerine yapacakları yatırımla verilen servisi bütünüyle geliştireceklerini belirtti.

Can’dan gelen bilgi doğrultusunda; bu yatırım turunun haricinde; mevcut yatırımcıları Altay Tınar, Rıfat Nasi, Serdar Öner ve Serdar Urçar’dan da geçtiğimiz haftalarda 30 bin dolar daha yatırım almış.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle güncel olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler