Studio Billion, Tarvenn’den 4.2 milyon TL değerleme ile devam yatırımı aldı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) bünyesinde yer alan önemli girişimlerden biri olan ve 2018 yılının Aralık ayında Tarvenn’den tohum yatırım alan mobil oyun stüdyosu Studio Billion, değerlemesini 3 kat arttırarak Tarvenn’den 4,2 Milyon TL değerleme ile devam yatırımı aldı.

İlk oyunları “Spin Warriors İstanbul” ile dünyanın birçok ülkesinde ses getiren ve 1 milyondan fazla indirmeye ulaşan Studio Billion, geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunulan Hyper Casual oyunlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan 10’dan fazla oyun yayıncısıyla ile iş birliği yapmayı başaran Studio Billion, aldıkları ikinci yatırım ile ekibini büyüterek portföyünü genişletmeyi ve uluslararası alanda önemli bir mobil oyun firması olmayı hedefliyor.

Hyper Casual oyun kategorisinde ses getirmeye odaklandılar

Studio Billion, 2000’lerin efsane çizgi filmi Beyblade’den uyarladıkları ilk oyunları “Spin Warriors İstanbul” ile başta ABD, Hindistan ve Japonya olmak üzere birçok ülkede ses getirerek 1 milyondan fazla indirmeye ulaşmayı başardı. Devamında yayınladıkları “Kelime Avcıları” oyunu ile bulmaca ve kelime kategorilerinde uzun süre en popüler oyunlar listesinde yer alan mobil oyun şirketi, odak noktasını hyper casual oyunlara yönelterek bu alanda dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Kısa sürede geliştirdikleri Skate!, OctoJump, Egg Farmer ve Tank.io isimli 4 hyper casual oyun ile dünyanın en büyük 10’dan fazla oyun yayıncı stüdyosu ile iş birliği yapmayı başardı. Studio Billion, geliştirmiş olduğu oyunlarını yayıncı stüdyolar ile ABD marketinde test ederken, Jump Punch ve Bouncy Soccer isimli 2 hyper casual oyun daha yayınlamaya hazırlanıyor.

Hedef bir mobil oyun fabrikası haline gelmek

3 genç girişimci tarafından İstanbul’da kurulan ve mobil oyun sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Studio Billion, ilk yatırımını geçtiğimiz yıl Tarvenn Ventures’dan almıştı. Geliştirdikleri oyunlar ile dünyanın çeşitli ülkelerinden milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başaran yeni nesil mobil oyun şirketi, Tarvenn’den aldığı devam yatırımı ile ekibini daha da büyüterek oyun portföyünü genişletmeyi ve uluslararası alandaki başarılarını daha yukarıya taşımayı hedefliyor. Güçlü ekibi ile ayda en az 3 mobil oyun geliştirerek 2020 yılının sonunda portföyünde 40’tan fazla oyun bulunan bir mobil oyun fabrikası haline gelmeyi amaçlıyor.

“Dünyanın önde gelen mobil oyun firmalarından biri olmak istiyoruz”

Studio Billion kurucuları olan genç girişimciler Ümit Aparı, Ömer Aslan ve Eşref Bektaş, “3 arkadaş olarak kurduğumuz Studio Billion’ı her gün daha ileriye taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kısa sürede ekibimizi büyüterek dünyanın önde gelen mobil oyun yayıncıları ile iş birlikleri yapmayı başardık. İlk yatırımcımız ve takım arkadaşımız olan Tarvenn Ventures’dan devam yatırımı aldığımız için çok mutluyuz. Bize ilk günden beri inanan, maddi ve manevi her türlü desteği veren, bizimle gecesini gündüzüne katarak çalışan Tarvenn Ventures ile hedeflerimize çok daha hızlı ulaşacağız. Bu güzel yolculuğumuz boyunca bünyesinde bulunmaktan çok mutlu olduğumuz Bilgiyi Ticarişletirme Merkezi’ne ve ekibine de ayrıca teşekkür etmek istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Güncel İçerikler