2020’de 18 yatırım yapan Tarvenn, 457 milyon TL büyüklüğündeki yatırım fonlarına liderlik ediyor

2020 yılında yaptığı yatırımlar ve yeni kurulan TechOne, WePlay Ventures ve twozero Ventures gibi fonlar ile adından sıkça söz ettiren Tarvenn, geçtiğimiz yılın bir özetini paylaştı.

2020 yılının en aktif yatırım şirketlerinden biri olan Tarvenn, yatırımcısı ve operasyonel ortağı olduğu TechOne VC, erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapmak amacıyla kurulan WePlay Ventures ve operasyonel ortağı olduğu twozero Ventures ile toplamda 457 milyon TL büyüklüğündeki yatırım fonlarına liderlik ediyor.

Tarvenn Ventures yönettiği yatırım fonları ile; Yollando, Finedine, Studio Billion, Scoutium, Madcraft Studios, Medialyzer, Digime, Moovbuddy, Ekmob, Fideyo, Sertifier, Anibera, Pixa Software, Wask, Radaar, Forfarming, Gnarly Game Studio ve Funmoth Games girişimlerinin yatırım turlarını 2020 yılı içerisinde tamamladı.

Tohum ve erken aşamadaki girişimlere yatırım yapan Tarvenn, 8’i ilk tur ve 10 tanesi ikinci veya üçüncü yatırım turu olmak üzere toplamda 18 yeni yatırım turunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Tarvenn portföyü büyüyor

Tarvenn’in portföyündeki girişimlerin büyüme oranları ise dikkat çekici. Büyük oranda erken aşamada olan girişimler toplamda 270’den fazla çalışana sahip. Bu girişimlerin %88’i devam yatırımlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak şirket değerlemelerini ciddi çarpanlarla arttırdı. Ayrıca girişimler 2020 yılı içerisinde müşteri sayılarını %350 arttırırken, gelirlerini de %380 oranında arttırmayı başardı.

Global pazarda başarı hedefleniyor

Globalde büyümeye devam eden girişimler, teknolojileri ile pazarda güçlü kalmayı ve içinde bulundukları sektörün önemli oyuncuları olmayı hedefliyor. Çoğunlukla merkezleri veya ekipleri Türkiye’de bulunan girişimlerin %76’sı ABD başta olmak üzere yurtdışında da şirketleşmiş ve operasyon yürütüyor. 150’den fazla ülkeye satış gerçekleştiren girişimlerin gelirlerinin %84’ü döviz yani yurtdışından. Bu veriler Türkiye’den çıkan teknoloji girişimlerinin ülke ekonomisine katkısını da gözler önüne seriyor.

25 kişilik ekip ile her girişime aylık 312 saat destek

Akıllı sermaye modelini öne çıkaran Tarvenn Ventures, yatırımcısı olduğu girişimlere 25’den fazla profesyonel ile aylık ortalama 312 saat destek veriyor. İş geliştirme, finansal planlama, yeni müşteri kazanımı, ürün geliştirme ve uluslararası büyüme gibi birçok konuda girişimciler ile omuz omuza çalışan Tarvenn ekibi, girişimlerin çok daha hızlı büyümesini sağlıyor. Girişimlere paradan daha değerli sunulabilecek en değerli şeyin zaman olduğunu ifade eden Tarvenn Ventures CEO’su ve TechOne fonu Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, “Erken aşamadaki girişimlerin en değerli varlığı zaman. Kısıtlı kaynak ile karşılarına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelmeleri ve hızlı büyümeleri gerekiyor. Biz Tarvenn olarak geniş portföyümüz ve deneyimli ekibimiz ile yatırımcıdan çok bir takım arkadaşı gibiyiz. Operasyonel VC modelinin ülkemizdeki en iyi örneklerinden biriyiz. Binlerce girişim görmüş tecrübeli ekibimiz ile her gün girişimlerin büyümesi için çalışıyoruz.” dedi.

#Tarvenn2021

Yoğun bir yıl geçirdiklerini belirten Mustafa Kopuk, “Pandemiye rağmen verimli bir yıl geçirdik. Tarvenn olarak yatırımcısı ve operasyonel ortağı olduğumuz yeni fonlar kurduk. TechOne VC, WePlay Ventures ve Twozero Ventures’un operasyonel ortağıyız. Elimizdeki farklı yatırım araçları ile girişimlere tohum öncesinden büyüme aşamasına kadar yatırım yapabiliyoruz. Ekibimizi ve portföyümüzü büyüterek ülkemizdeki girişim ekosisteminin gelişmesi ve global başarı hikayeleri çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler