İnci Holding, Vinci Girişim Sermayesi ile 2020’de yatırımlarına devam edecek

Türkiye girişim ekosisteminde artık 2019’un son demlerini yaşarken, diğer bir yandan 2020 hedefleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. İnci Holding’den aldığımız bilgiler doğrultusunda bugüne kadar üç girişime yatırım yapan şirket, 2020’de yatırımlarına devam edeceğini açıkladı.

67 yıldır otomotiv tedarik sanayinde hizmet veren Ege’nin köklü şirketlerinden İnci Holding, 2019’u TL bazında yüzde 17 büyüme ile kapatıyor. 2020 için de hız kesmeyip TL bazında yüzde 17’lik büyüme hedefi koyan şirket, girişim ekosistemiyle çalışmaları da yoğunlaştırıyor.

Akü ve jant fabrikalarına yeni yatırımlar yapan ve üretimi arttıran İnci Holding bir yandan da faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili girişim ekosistemiyle yakın temasta ilerliyor. 2019’u değerlendirip 2020 vizyonlarını anlatan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök;

“Yeni vizyonumuzla beraber yönümüzü geleceğe döndük. Bu gelecek projeksiyonu ile mevcut faaliyet alanlarımızla, yeni odak alanlarımızın girişim ekosistemi ile hangi noktalarda sinerji sağlayacağına çalıştık. 2020-2021’de bizi teknolojisiyle ileriye taşıyacak global ölçekli yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Bunu gelişmelerle birlikte geçtiğimiz yıl stratejik yatırımcısı olarak hayata geçirdiğimiz Vinci Girişim Sermayesi ile mobilite, tedarik zinciri, enerji yönetimi/depolama ve Endüstri 4.0 alanlarında erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapma amacıyla çıktığımız yolda şimdiden üç yatırım gerçekleştirdik. Girişim ekosistemindeki yatırımlarımızı da arttırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Güncel İçerikler