Robotik süreç otomasyonu Kronnika, Albaraka Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım aldı

Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), Albaraka Garaj girişimcilerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Garaj’ın 2. Dönem girişimlerinden TamEntegre’ye yatırım yaptığını sizlere duyurmuştuk. Şimdi ise yeni aldığımız bilgiler doğrultusunda robotik süreç otomasyon girişimi Kronnika‘ya yatırım yaptığını öğrendik.

İki girişim TamEntegre ve Kronnika‘ya yapılan toplam yatırım 2.25 milyon TL olarak bize aktarıldı.

Albaraka Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, geçtiğimiz mart ayında da 1 milyon TL ile yine Albaraka ekosisteminde yer alan Albaraka Garaj girişimlerinden ‘Kartoon 3D ve Inooster’ girişimlerine yatırım yapmıştı.

Kronnika, ise bir robotik süreç otomasyonu (RPA) sağlayan bir girişim olarak dikkat çekiyor. Rutin olarak yapılan işleri robotlara aktararak işlerin hem kısa zamanda hem de daha verimli yapılmasına olanak sağlıyor. Albaraka Garaj’a girdiğinde sadece bir robotu bulunan Kronnika şu an 65 robotla 8 şirkete hizmet veriyor.

“Girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz”

Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getiren Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, Girişim Sermayesi Fintech Fonu ile iki yeni girişimi daha desteklemiş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Utku, “Albaraka Garaj, inovasyon yolculuğumuzun hem içeriden hem de dışarıdan beslendiği, kurumun dinamikleri ve stratejik önceliklerine uygun özgün bir model olarak yoluna devam ediyor. Girişim Sermayesi Fintech Fonumuz ile birlikte artık daha fazla girişimciye yardım edebiliyor olmamız bizim için ayrı bir mutluluk. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde hem Albaraka Garaj hem de Girişim Sermayesi Fonumuz ile çok daha fazla girişimciye desteğimiz güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

Ekim 2018 tarihinde kurdukları Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Fonu ile Albaraka ekosisteminde yer alan Albaraka Garaj girişimlerini desteklemeye devam ettiklerini belirten Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer, “Yatırım yaptığımız şirketlerin çok daha iyi işler yapacağına inanıyoruz. Mart ayında iki start up’a yatırım yapmıştık. Şimdi iki yeni start up’a daha yatırım yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Albaraka Garaj girişimlerini desteklemeye ve start up’lara yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Güncel İçerikler